Американският президент Доналд Тръмп разреши на три щата - Ню

...
Американският президент Доналд Тръмп разреши на три щата - Ню
Коментари Харесай

Тръмп пусна националната гвардия

Американският президент Доналд Тръмп позволи на три щата - Ню Йорк, Калифорния и Вашингтон -  да задействат Националната армия в помощ на битката с ковид. Тръмп посочи, че локалните управляващи не би трябвало да се безпокоят за средствата, защото заплащането на задачата на гвардейците ще бъде поето от федералното държавно управление. Президентът заяви, че е одобрил настояванията на щатите за изпращане на съоръжение и медицински материали.

„ В допълнение на огромните количества медицински доставки, подредих на Федералната организация по изключителните обстановки да сътвори 4 огромни медицински центъра с по хиляда кревати за Ню Йорк, 8 такива центъра с 2 хиляди кревати за Калифорния, 3 огромни и 4 дребни центъра с хиляда кревати за щата Вашингтон. Доставките за Калифорния и Ню Йорк ще бъдат направени в идващите 48 часа. “

Доналд Тръмп прикани американците да съблюдават предписанията на управляващите в битката с ковид като обществена отдалеченост, отбягване на неналожителните пътувания  и миене на ръцете, съобщи БНР. По думите му страната минава през огромно национално тестване, само че ще победи в битката с ковид. В изявлението си Тръмп даде обещание,  че американската  стопанска система ще доближи до небесата откакто пандемията бъде ликвидирана.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР