Американският президент Доналд Тръмп предупреди гражданите на САЩ да се

...
Американският президент Доналд Тръмп предупреди гражданите на САЩ да се
Коментари Харесай

Тръмп заговори за ужасяващ брой жертви в САЩ

Американският президент Доналд Тръмп предизвести жителите на Съединени американски щати да се подготвят за “ужасяващ ” брой на смъртните случаи през идващите няколко дни. Броят на инфектираните с ковид в страната надвиши 300 хиляди.

На брифинг в Белия Дом Тръмп съобщи, че над 3000 военни медици са били изпратени в разнообразни точки на страната да оказват помощ за справяне с Covid-19. Президентът сподели още, че пикът на пандемията в Съединени американски щати се чака идващите няколко дни.

По-рано ръководителят на американските здравни органи военачалник Джером Адамс съобщи, че тази седмица ще е една от най-тъжните за огромна част от популацията. Адамс съпостави обстановката с нападението на Пърл Харбър и атентатите от 11 септември.

В неделя общият брой на умрелите разследване на вируса в Съединени американски щати бе 9458 - доста повече от сумарния брой на жертвите от двете упоменати набези. Само в щата Ню Йорк, който е епицентър на пандемията, умрелите са над 4100.

Здравните чиновници са под увеличаващ се напън и обезверено се нуждаят от инсталация. Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо сподели, че на доста места съществени консумативи ще се изчерпат до ден-два.

Междувременно стотици медици, изпратени от администрацията на Тръмп, стартират да идват в Ню Йорк. Също там скоро порти се чака да отвори голяма болница, ръководена от военните. В нея има към 2500 кревати.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР