Американският президент Доналд Тръмп планира да освободи директора на Централното

...
Американският президент Доналд Тръмп планира да освободи директора на Централното
Коментари Харесай

Тръмп гони шефа на ЦРУ и военния министър

Американският президент Доналд Тръмп възнамерява да освободи шефа на Централното разследващо ръководство (ЦРУ) Джина Хаспъл, както и министъра на защитата Марк Еспер, в случай че бъде избран отново за държавен глава. Това заяви порталът „ Аксиос “, базирайки се на източници от Белия дом.

Според един от тях Хаспъл „ възприемала работата си като операция на хора и резултати “, което съгласно някои е съмнително.

Що се отнася до Еспер, „ Аксиос “ отбелязва, че връзките му с Тръмп се утежняват, откакто Еспър се противопоставил на изпращането на постоянни войски за разгонване на митингите, избухнали в градовете на страната след гибелта в края на май на афроамериканеца Джордж Флойд в Минеаполис, Минесота.

Според един от източниците на портала министърът на защитата е помолил президента да не го уволнява до изборите. Друг източник отбелязва, че искащите да заемат позицията на Еспер в Пентагона могат съзнателно да се опитат да подкопаят репутацията му.

Събеседниците на „ Аксиос “ потвърдиха информацията, оповестена по-рано от „ Вашингтон пост “ за възможното уволняване на ръководителя на Федералното бюро за следствия (ФБР) Кристофър Рей и основния прокурор Уилям Бар заради обстоятелството, че „ те не почнали следствие на претендента за президент от Демократическата партия Джоузеф Байдън и неговия наследник Хънтър ”.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР