Американският президент Доналд Тръмп обвини Tуитър, че се намесва в

...
Американският президент Доналд Тръмп обвини Tуитър, че се намесва в
Коментари Харесай

Тръмп обвини Туитър, че удря свободата на словото

Американският президент Доналд Тръмп упрекна Tуитър, че се намесва в президентските избори и потиска свободата на словото.

" Tуитър в този момент се намесва в президентските избори през 2020 година Те споделят, че моите думи за гласуването по пощата, което ще докара до необятна корупция и имитация, са погрешни и се основават на инспекция на обстоятелства, направена от подправените вести на Си Ен Ен и " Вашингтон Пост ". Туитър изцяло задушава свободата на словото и аз като президент няма да разреша това да се случи! ", написа американският президент в Tуитър.

По-рано мрежата сложи предупредителна икона под известието му, приканвайки потребителите да се срещнат с обстоятелствата за гласоподаване по пощата.

Означението под поста на президента води до специфична страница в Tуитър, която стартира с линк към публикация на Politico под заглавието " Тръмп насочва голословни изказвания, че гласуването по пощата води до подправяне на резултатите ".

Тръмп подлага на критика практиката за гласоподаване по пощата като мотив за това беше желанието на губернатора на Калифорния Гавин Нюзъм на идните общи избори през ноември да изпрати бюлетини на всички гласоподаватели в щата по пощата.

Според Тръмп гласуването по пощата не е транспарантно и бюлетините могат да се фалшифицират. Републиканската партия даже заведе дело, оспорвайки този метод на гласоподаване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР