Американският президент Доналд Тръмп не изключва възможността Северна Корея да

...
Американският президент Доналд Тръмп не изключва възможността Северна Корея да
Коментари Харесай

Северна Корея може да атакува САЩ

Американският президент Доналд Тръмп не изключва опцията Северна Корея да предприеме нападателни дейности, откакто той анулира плануваната за юни среща на високо равнище със севернокорейския водач Ким Чен-ун.

Тръмп съобщи, че американските въоръжени сили са в подготвеност, в случай че режимът в Пхенян предприеме „ безразсъдни дейности ", съобщи организация „ Ройтерс”. „ Армията ни е в подготвеност, в случай че е необходимо”, уточни президентът.

След като американският президент анулира срещата, южнокорейският му сътрудник Мун Дже-ин свика незабавно съвещание с шефа на тайните служби. Самият Тръмп уточни, че анулираната среща е „ голям неуспех” за Северна Корея и за света, съобщи „ Скай нюз”.

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че всички корейци – и на юг, и на север – заслужават да живеят спокойно и в естетика. Това красиво бъдеще обаче не може да се случи, в случай че опасността от нуклеарните оръжия не бъде отстранена, уточни президентът.

Напрежението на Корейския полуостров се увеличи доста, откакто Северна Корея извърши серия ракетни и нуклеарни тествания. Ким Чен-ун се съгласи да седне на масата за договаряния с Тръмп, само че отхвърли „ едностранно” да прави отстъпки. Тръмп съобщи, че анулира срещата поради откритата неприязън на Пхенян.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР