Американският президент Доналд Тръмп най-вероятно ще наложи вето върху проектобюджета

...
Американският президент Доналд Тръмп най-вероятно ще наложи вето върху проектобюджета
Коментари Харесай

Тръмп готви вето върху проектобюджета за отбрана - заради расизма

Американският президент Доналд Тръмп най-вероятно ще наложи несъгласие върху проектобюджета за защита през 2021 година, в случай че остане по този начин текста за преименуване на военните бази с имена на герои на конфедерацията, а също по този начин и рестриктивните мерки в потреблението на средства за Афганистан, оповестиха от Белия дом.
" Проектобюджетът съдържа редица разпореждания, които пораждат съществени опасения. Наред с други значими разпореждания, администрацията изрично се опълчва на раздел 2829, който изисква преименуването на някои военни бази. Ако бъде показан на президента в сегашния му тип, висшите съветници ще предлагат налагането на несъгласие ", се споделя в изказването на Белия дом, съобщи БГНЕС.
Става въпрос за проектобюджета за въоръжените сили, направен от Камарата на представителите. Друг план за бюджет се изготвя от Сената. Обикновено първо плановете се разискват в Камарата, по-късно се преглеждат в съгласие от представители на Републиканската и Демократическата партии, плановете се сплотяват в един и едвам тогава се показват на президента за сключване.
Наред с преименуването на военни бази в плана на долната камара се загатва и за " мощно целесъобразни ограничавания за потреблението на военни средства за Афганистан ", което, наред с други неща, лимитира правото на президента да понижи американския боен контингент там.
Освен това, администрацията възразява срещу състояние, отнасящо се до понижаване на американските военни в Германия. Този раздел ще забрани затварянето на всевъзможни бази или уреди в границите на Европейската самодейност за консолидация, до момента в който министърът на защитата не удостовери, че към този момент няма потребност от ротационно военно наличие в Европа.
Ограничение в намаляването броя на военнослужещите опонира на пълномощията на президента като главнокомандващ.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР