Американският президент Доналд Тръмп иронизира глобалното затопляне на фона на

...
Американският президент Доналд Тръмп иронизира глобалното затопляне на фона на
Коментари Харесай

Тръмп отново иронизира глобалното затопляне

Американският президент Доналд Тръмп иронизира световното стопляне на фона на извънредно студената вълна, която обхвана северните и източните елементи на страната, а температурите паднаха до минус 40 градуса по Целзий, заяви Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция. 

" По източното крайбрежие новогодишната нощ може да стане НАЙ-СТУДЕНАТА в историята. Навярно бихме могли да използваме малко от това положително остаряло световно стопляне. За да се защищити от него, нашата страна, само че не и никоя друга страна, се готвеше да заплати ТРИЛИОНИ ДОЛАРИ. Обличайте се топло! ", написа Тръмп в Туитър от имението си Мар-а-Лаго във Флорида, където прекарва празниците.

Тръмп неколкократно е изразявал скептичното си отношение към климатичните промени, наричайки световното стопляне " машинация ", основана от китайците, с цел да навредят на американската промишленост.

Туитът на Тръмп провокира лавина от реакции на интернет консуматори и учени, които се пробваха да обяснят на американския президент какво съставляват климатичните промени.

" Климатичните промени са нещо доста действително, даже да е студено на открито пред " Тръмп тауър " сега ", отговори в Туитър шефът на Академията на науките в Калифорния Джон Фоули. " По същия метод, постоянно има апетит по света, въпреки че вие сте хапнали един Биг Мак ", добави той.

" През 2017 година имаше почти три рекордни жеги в Съединените щати за всяко рекордно захлаждане ", написа депутатът демократ от щата Вашингтон Прамила Джейпал. " Времето не е същото нещо като климата. Президентът би трябвало да може да схваща това. Не е мъчно ", добави тя.

Според Световната метеорологична организация (СМО) към Организация на обединените нации 2017 година се чака да бъде най-топлата година, записана в миналото по цялата планета. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР