Американският президент Доналд Тръмп е спрял официално прессъобщение на Белия

...
Американският президент Доналд Тръмп е спрял официално прессъобщение на Белия
Коментари Харесай

Тръмп спрял официално съобщение с почетни думи за смъртта на Маккейн

Американският президент Доналд Тръмп е спрял публично прессъобщение на Белия дом във връзка гибелта на сенатора-републиканец Джон Маккейн. В известието Маккейн е бил възхваляван като воин от войната във Виетнам, написа The Washington Post.
Според информацията на медията, Тръмп е предпочел да се изкаже първо в Twitter. Той пусна известие от две фрази там, изказвайки съболезнования и добавяйки, че в този момент всички са в душите и молитвите си със фамилията на Маккейн.

My deepest sympathies and respect go out to the family of Senator John McCain. Our hearts and prayers are with you!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 26 август 2018 година
Иначе предлагането за публично известие било предпазено от прессекретаря на Белия дом Сара Сандърс и началника на администрацията на Белия дом ген. Джон Кели, като в него категорично се наблягало на военната работа на Маккейн във Виетнам. Сандърс обаче отхвърли да разяснява случая публично пред публицисти.
Случилото се демонстрира какви бяха връзките сред двамата мъже. Припомняме, че Маккейн беше един от най-яростните критици на Тръмп – поради него здравната промяна „ Обамакеър” не беше свалена, а преди да почине се появи информация, че категорично е изискал актуалният американски президент да не участва на погребението му. Самият Тръмп неведнъж заклеймяваше Маккейн и не признаваше статута му на „ воин от войната”. На избирателен протест през 2015 година в Айова, Тръмп категорично разяснява тематиката и разгласи, че харесва хора, които не се оставят да бъдат хванати в плен. Маккейн прекарва 6 години в плен във Виетнам.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР