Американският президент Джо Байдън замина за щата Делауеър, където се

...
Американският президент Джо Байдън замина за щата Делауеър, където се
Коментари Харесай

САЩ се присъединява към ЕС в санкциите срещу Путин и Лавров

Американският президент Джо Байдън отпътува за щата Делауеър, където се чака да организира срещи с екипа си по сигурността.

Говорителят на Белия дом Джен Псаки удостовери, че Съединените щати се причисляват към европейските си съдружници и ще наложат наказания непосредствено на съветския президент Владимир Путин, външния министър и на членове на съветския Съвет за сигурност.

Псаки удостовери, че Байдън е в непрекъснат контакт с украинския президент Володимир Зеленски, пред който е удостоверил поддръжката за Украйна.

Белият дом е изискал от американския Конгрес да отпусне над 6 милиарда $ поради рецесията в Украйна. От тази сума близо 3 милиарда $ ще бъдат за филантропична помощ за страната, както и за подпомагане на Киев в областта на сигурността, за управляващите на балтийските страни, за Полша и за редица други страни.

Останалата сума ще е за потребностите на Пентагона във връзка със събитията в Украйна.

" След телефонен диалог на президента Байдън с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и в сходство с решението на нашите европейски съдружници, Съединени американски щати ще се причислят към тях в глобите против президента Путин и външния министър Лавров и членове на Руския Съвет на национална сигурност ". - разгласи Джен Псаки, представител на Белия дом
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР