Американският президент Джо Байдън увери в телефонен разговор украинския си

...
Американският президент Джо Байдън увери в телефонен разговор украинския си
Коментари Харесай

Байдън се закани: САЩ ще реагират, ако Русия нахлуе в Украйна

Американският президент Джо Байдън увери в телефонен диалог украинския си сътрудник Володимир Зеленски, че и съдружниците им ще отговорят уверено, в случай че нахлуе в Украйна, заяви Белият дом, представен от Франс прес и Ройтерс.

,,Президентът даде ясно да се разбере, че Съединените щати, съдружниците и сътрудниците им ще отвърнат уверено при положение на по-нататъшна инвазия на в Украйна``, сподели след диалога говорителката на Белия дом Джен Саки.
свързани новини5046на 31.12.20214598на 30.12.2021
Тя уточни, че президентът е изрази поддръжката си за дипломатически старания и по-конкретно за плануваните за 9 и 10 януари полемики в Женева сред високопоставени американски и съветски представители.

Украинският президент заяви, че е разискал с Джо Байдън общи дейности за опазване на мира в Европа и за отбягване на по-нататъшна ескалация.

Първият интернационален диалог за годината с POTUS (акроним за президента на - бел. ред.) потвърждава специфичния темперамент на връзките ни, написа Зеленски в Туитър. В поста си той показва, че са били разисквани общите дейности на Украйна, " и сътрудниците за опазване на мира в Европа, попречване на по-нататъшна ескалация, за промени и деолигархизация ".

,,Високо ценим непоколебимата поддръжка за Украйна``, добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

Зеленски и разговаряха единствено дни след втория диалог на с съветския президент Владимир Путин в границите на месец, състоял се на фона на напрежение край съветската граница с Украйна, където е струпала войски, пораждайки в Киев и у съдружниците му опасения от нова военна атака.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР