Американският президент Джо Байдън смята да номинира Херо Мустафа за

...
Американският президент Джо Байдън смята да номинира Херо Мустафа за
Коментари Харесай

Байдън взе важно решение, къде праща Херо Мустафа

Американският президент Джо Байдън счита да номинира Херо Мустафа за дипломат в Египет, заяви Белият дом, представен от Ройтерс.

Дипломат от кариерата, Херо Мустафа бе дипломат на Съединените щати в България от 2019 до 2023 година Преди това тя е заемала високи постове в посолствата на Съединени американски щати в Португалия и Индия, се отбелязва в изказването.
-->
В Съединените щати посланиците са номинирани от президента, след което кандидатурите би трябвало да бъдат одобрени от Сената - горната камара на Конгреса.

Междувременно Байдън събра в Белия дом водачи на гръцката общественост по случай националния празник на балканската страна, съобщи Асошиейтед прес.

Гърция чества Деня на независимостта на 25 март. По този мотив Байдън даде през вчерашния ден банкет за американски политици от гръцки генезис и водачи на гръцката общественост.

Сред гостите бе актрисата Рита Уилсън. Съпругата на Том Ханкс, която е от гръцки генезис, извърши четири песни на приема в Източната стая на Белия дом.

" Светът дължи доста на Гърция, в това число революционната концепция за народна власт. Революционна преди време, тя продължава да носи изгода на хората в наши дни ", сподели Байдън в деня, когато бе съдомакин на виртуална Световна среща на върха за народна власт, предава Българска телеграфна агенция.

След като Рита Уилсън извърши своите песни, президентът на Съединени американски щати се върна на подиума, с цел да я похвали. " Единственото нещо, за което се трежова, е вашият усет за мъже ", пошегува се той.

Тогава Том Ханкс се намеси, с цел да отговори на Байдън в същия закачлив звук. " Не, аз не съм грък, само че имах здравия разсъдък да се оженя за такава ", сподели двукратният притежател на " Оскар ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР