Американският президент Джо Байдън ще наложи от 4 януари задължение

...
Американският президент Джо Байдън ще наложи от 4 януари задължение
Коментари Харесай

Байдън ще наложи задължителна ваксинация в големите компании |

Американският президент Джо Байдън ще наложи от 4 януари обвързване служащите в фирмите в Съединени американски щати, които имат минимум 100 души личен състав, да бъдат имунизирани срещу COVID-19 - в противоположен случай те би трябвало да се тестват всяка седмица.

Мярката е оспорвана от републикански губернатори, които споделят, че Байдън надвишава пълномощията си, съобщи Ройтерс.

Решението за наложителна имунизация в частния бранш беше взето по силата на изключителни пълномощия на американското ръководство по защита на труда, свързани с сигурността на работното място, обявиха чиновници.

То визира 84,2 милиона служащи в 1,9 милиона компании. От мярката са освободени 18,5 милиона служащи, които работят отдалечено или от самото начало са на открито.

Губернаторите на щатите Флорида, Айова и Индиана дадоха обещание да се борят по правосъден път против новото предписание, настоявайки, че то нарушава персоналната независимост.

Правителството на Байдън също по този начин съобщи, че до 4 януари ще е належащо да се имунизират милиони работещи в здравни заведения и домове за възрастни хора, участващи в стратегиите " Медикеър " и " Медикейд ".

" Макар значително да бих предпочел това условие да не бъде належащо, прекалено много хора към момента не са имунизирани, с цел да можем да излезем вечно от тази пандемия. Затова вкарах условия и те работят ", съобщи Байдън.

Налагането на обвързване за имунизация в частния бранш евентуално ще докара до правна борба. Републиканците в Сената споделиха, че ще се опитат да реализират анулация на наредбата, известна като Извънреден краткотраен стандарт, като употребяват закон, който разрешава на Конгреса да прави обзор на издадени от държавното управление федерални разпореждания и да ги анулира.

" След като тя бъде оповестена, щатът Флорида ще заведе дело дружно с Джорджия и Алабама, както и частни ищци ", съобщи губернаторът на Флорида Рон Десантис.

" Федералното държавно управление не може просто едностранно да постанова здравна политика, замаскирана като разпоредба, отнасяща се за работното място ", сподели той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР