Американският президент Джо Байдън приветства одобряването в САЩ на трета

...
Американският президент Джо Байдън приветства одобряването в САЩ на трета
Коментари Харесай

Байдън: американците да не свалят гарда срещу пандемията

Американският президент Джо Байдън приветства одобряването в Съединени американски щати на трета ваксина против ковид - тази на " Джонсън и Джонсън ", само че прикани американците да не смъкват гарда против пандемията. " Това е страхотна вест за всички американци и окуражителна стъпка в нашите старания да сложим завършек на рецесията. Вижда се светлина в тунела, само че не можем да си позволим да свалим гарда и да одобряваме за даденост, че успеха е неизбежна ", съобщи президентът в декларация.

Нещата евентуално ще се влошат с разпространението на нови разновидности, предизвести Байдън, като прикани хората да продължат да съблюдават защитните ограничения - да мият ръцете си, да носят маски и да съблюдават обществена отдалеченост.

В световното изследване на " Джонсън и Джонсън ",обхванало 44 000 души, бе открито, че имунизацията е 66% ефикасна за попречване на приблизително тежък и тежък КОВИД-19 четири седмици след инжектиране на дозата и 100% ефикасна в попречване на хоспитализация и гибел заради вируса, добавя Ройтерс. Много малко съществени странични резултати са докладвани в изпитването, което предлага и известни първични доказателства, че имунизацията понижава асимптомните инфекции.

Очакват се обаче още проучвания, а Федералната организация за надзор на храните и медикаментите (FDA) през днешния ден отхвърли концепцията, че е потвърдено, че имунизацията предотвратява предаването на болестта сред хората, и добави, че няма данни, които да дефинират какъв брой дълго трае отбраната в следствие от имунизацията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР