Американският президент Джо Байдън подписа закон за 430 милиарда долара,

...
Американският президент Джо Байдън подписа закон за 430 милиарда долара,
Коментари Харесай

Байдън подписа забележителен закон, какво се променя в САЩ

Американският президент Джо Байдън подписа закон за 430 милиарда $, считан за най-големия в историята на страната пакет за битка с климатичните промени. Законът планува понижаване на излъчванията на парникови газове и стесняване на разноските за медикаментите по рецепта, предадоха Ройтерс и АП.

На церемонията по подписването в Белия дом участваха видни членове на Демократическата партия. Сред тях бел сенаторът Джо Манчин (първият вляво на снимката) , чиято поддръжка за така наречен Закон за понижаване на инфлацията бе основна, тъй като в началото той бе срещу.

" Джо, ние нямахме подозрение ", сподели президентът по адрес на Манчин.

По думите на Джо Байдън този закон е " последната част " от неговия вътрешнополитически дневен ред. Освен това той се пробва да усъвършенства позициите на демократите пред гласоподавателите три месеца преди междинните избори през тази есен.

Законът включва най-голямата до момента федерална инвестиция в битката с климатичните промени - към 375 милиарда $. Освен това той покачва до 2000 $ тавана на годишните разноски за медикаменти по рецепта, които се възвръщат по схемата Медикеър, и ще подкрепи към 13 милиона американци да платят здравните си осигуровки.

Средствата, планувани от закона, се чака да дойдат от нарасналите налози за огромните компании и богатите физически и юридически лица. Част от сумите по закона ще отидат за намаляването на федералния недостиг.

Републиканците споделят, че новите налози върху бизнеса ще покачат цените и инфлацията до равнища по-високи от 1981 година Въпреки че демократите са го озаглавили Закон за понижаване на инфлацията, безпартийни анализатори настояват, че въздействието му върху цените ще бъде едва видимо, уточни АП.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР