Американският президент Джо Байдън няма планове да се срещне със

...
Американският президент Джо Байдън няма планове да се срещне със
Коментари Харесай

Байдън с важен коментар преди срещата на Г-20


Американският президент Джо Байдън " няма проекти " да се срещне със саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман на идната в Индонезия среща на върха на Г-20, оповестява БНР. Това съобщи съветникът по национална сигурност към Белия дом Джейк Съливан.

Отношенията сред Рияд и Вашингтон се обтегнаха още веднъж поради поддръжката на кралството за понижаване на производството на нефт. Миналата седмица страните от ОПЕК+ - ръководеният от Саудитска Арабия картел ОПЕК и още 10 производителки, отпред с Русия, се договориха да съкратят производството на петрол до 2 милиона барела на ден от ноември.
-->
Това ще докара до растеж на цените на петрола на фона на енергийната рецесия, провокирана от войната в Украйна, както и инфлацията в Съединените щати. Ръстът на цената на черното злато ще се осъществя директно преди изборите за Конгрес в Съединените щати на 8 ноември. Решението на ОПЕК+ беше разчетено като дипломатически пестник в лицето на Джо Байдън, който през юли посети Саудитска Арабия, макар рецензиите към саудитските управляващи поради убийството на журналиста Джамал Хашоги през 2018 година. 

" В отговор на дейностите на Саудитска Арабия президентската администрация ще работи методично, стратегически, ще се съветва с членовете на партиите и ще изчака Конгресът да стартира работа още веднъж ", съобщи Джейк Съливан.

Държавните ръководители на страните от Г-20 се събират идващия месец в Бали, Индонезия, на която може да участват с изключение на Джо Байдън, също и съветският президент Владимир Путин и китайският водач Си Цзинпин. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР