Aмериканският президент Джо Байдън е предложил на руския си колега

...
Aмериканският президент Джо Байдън е предложил на руския си колега
Коментари Харесай

Байдън иска среща с Путин. На неутрален терен

Aмериканският президент Джо Байдън е предложил на съветския си сътрудник Владимир Путин да се срещнат в „ трета страна “. Това излиза наяве от известие на Белия Дом за диалог сред двамата водачи, съобщи БНР. Байдън и Путин разговаряха на фона на ескалиращото напрежение в източна Украйна, визитата на държавния секретар Антъни Блинкън в централата на НАТО и на министъра на защитата Лойд Остин в Германия.

Американският президент е изразил и безпокойствие от скупчването на съветски военни елементи в „ окупирания Крим “ и по границата с Украйна и е призовал Русия да деескалира напрежението. Подчертан е бил и „ непоколебимият ангажимент на Съединени американски щати към суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. “

По време на диалога Байдън също е дал да се разбере, че Съединени американски щати ще работят твърдо при отбрана на националните си ползи в отговор на съветски дейности като кибернахлувания и интервенция в изборите.

В известието се показва, че Байдън и Путин са обсъждали разнообразни районни и интернационалните тематики, включително желанието на Съединените Щати и Русия за реализиране на разговор за стратегическа непоклатимост.

Байдън е завил, че задачата му е „ създаване на постоянни и предсказуеми връзки с Русия “ е предложил среща на високо равнище в „ трета страна “ в идващите няколко месеца.

Байдън и Путин са разискали и " по редица районни и световни проблеми “, като стратегическата непоклатимост и удължаването на контракта " Нов СТАРТ "   за надзор на нуклеарните оръжия. Президентът Байдън е " удостоверил задачата си за създаване на постоянни и предсказуеми връзки с Русия в сходство с ползите на Съединени американски щати ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР