Американският президент Джо Байдън даде близо двучасова пресконференция в Белия

...
Американският президент Джо Байдън даде близо двучасова пресконференция в Белия
Коментари Харесай

Байдън заплаши да ограничи достъпа на Русия до международната банкова система

Американският президент Джо Байдън даде близо двучасова конференция в Белия дом във връзка една година от встъпването си в служба, отбелязва Асошиейтед прес.

Байдън постоянно е подложен на критика, че дава по-малко конференции от всеки от петимата си прародители, както и че взе участие в по-малко изявленията. Този път в продължение на час и 50 минути той дава отговор на въпроси за оправянето с пандемията от COVID-19, връзките с Русия и бъдещето на американската народна власт.

Байдън уточни, че би лимитирал достъпа на Русия до интернационалната банкова система, в случай че нахлуе в Украйна.

" Русия ще бъде държана виновна, в случай че нахлуе и това зависи от това какво ще направи. (...) Ако те в действителност създадат това, на което са способни...ще бъде злополука за Русия ", сподели Байдън, представен от Ройтерс.

Той и неговият екип са подготвили необятен набор от наказания и други стопански ограничения против Русия при положение на инвазия. Американският президент сподели, че Путин " пробва да откри своето място в света сред Китай и Запада ".

Байдън не има вяра Путин да желае пълномащабна война в Украйна, само че предизвести, че Русия ще заплати скъпо, в случай че предприеме военно навлизане. Според него Путин още не е взел дефинитивно решение, тъй като преценя какви последствия може да има за Русия в краткосрочна и дълготрайна вероятност. " Не мисля, че е решил ", сподели президентът.

Байдън призна, че пандемията е изтощила и обезверила американците, само че настоя, че " Съединени американски щати са в по-добро състояние спрямо до момента, явно по-добро, в сравнение с преди година ". Той увери, че няма да има връщане към практиката на локдауни и затваряне на учебни заведения поради разновидността Омикрон, само че призна, че е трябвало по-рано да се ускори акцията по тестване.

Президентът дава отговор и на въпроси за нуклеарните договаряния с Иран, инфлацията в Съединени американски щати, политическото разделяне, мястото на вицепрезидента Камала Харис на изборите през 2024 година, комерсиалните връзки с Китай и компетентността на държавното управление.

Той даде обещание дейности във връзка с инфлацията и пандемията и упрекна републиканците, че вместо да показват свои лични хрумвания, са се съсредоточили върху съпротивата против неговите законодателни оферти.

Подкрепата за Байдън в социологическите изследвания понижава, а негови законодателни начинания са блокирани в Конгреса. Инфлацията в Съединени американски щати се повиши до 7 % от 1,7 на 100, колкото беше при встъпването му в служба. Подобно ниво на инфлация не е виждано в Съединени американски щати от потомство. Демократите се готвят за разгром на междинните избори, в случай че той не успее да преобърне нещата, отбелязва АП.

Президентът съобщи, че няма да се откаже от вътрешнополитическите си цели, макар неуспехите при прокарването им в Конгреса досега.

Пресконференцията бе опция за обрисуване на тактиката му през втората година от мандата. По-обширно обръщение той ще насочи в речта си за положението на съюза на 1 март, показва Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР