Американският пастор, който се намира в затвор в Турция, ще

...
Американският пастор, който се намира в затвор в Турция, ще
Коментари Харесай

Американски пастор на съд в Турция за шпионаж

Американският свещеник, който се намира в затвор в Турция, ще бъде съден по дело, което обтегна връзките сред Вашингтон и Анкара, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Ако бъде открит за отговорен в правосъдния развой, който стартира на 16 април в турския град Измир, свещеник Андрю Брънсън от Северна Каролина може да получи до 35 години затвор по обвинявания за "извършване на закононарушения в интерес на терористични групи, без да е бил техен член " и за "шпионаж ".

Брънсън беше задържан през декември 2016 година за хипотетични връзки с оповестената отвън закона Кюрдска работническа партия /ПКК/ и с придвижването на живеещия в Съединени американски щати ислямски просветител Фетхуллах Гюлен, считано от Анкара за основен подстрекател на опита за прелом в Турция през 2016 година

Американската администрация няколко пъти настоя за освобождението на Брънсън, а президентът Доналд Тръмп съобщи, че Турция би трябвало "незабавно " да върне пастора в Съединени американски щати.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган от своя страна съобщи, че преди този момент Съединени американски щати би трябвало да предадат на Турция Фетхуллах Гюлен.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР