Американският национален съвет по трудови отношения заяви, че в понеделник

...
Американският национален съвет по трудови отношения заяви, че в понеделник
Коментари Харесай

Разследват Google след уволнението на четирима служители


Американският народен съвет по трудови връзки съобщи, че в понеделник е почнал следствие на Гугъл за трудовите практики на компанията, седмица след подаване на тъжба против софтуерния колос от името на четирима чиновници, уволнени преди Деня на благодарността.

Жалбата, подадена на 5-ти декември, упреква Гугъл в „незаконно поведение“ при прекратяването на трудовите контракти на служащите – Лорънс Берланд, Ребека Ривърс, Софи Уолдман и Пол Дюк, които се изрекоха против изискванията на труд и работническите практики в Гугъл. Обвинението е повдигнато от Американския съюз на служащите и връзките, синдикат, учреден през 1938 година CNBC по-рано заяви, че следствието е почнало.
„Действията на Гугъл подкопават свободите и прозрачността на демократичните работодатели“, се споделя в недоволството.
От търсачката декларират, че четиримата чиновници са уволняване за нарушавания, свързани със сигурността на класифицираните данни, до които са имали достъп. Уволнението им идва единствено дни, откакто към 200 чиновници на Гугъл и други компании организираха протест пред един от офисите на компанията в Сан Франциско. Активистите на митинга твърдяха, че управлението на Гугъл отмъщава на чиновниците за изявления против софтуерния колос.

„Уволнихме четирите лица, които бяха забъркани в умишлени и постоянно повтарящи се нарушавания на нашите дългогодишни политики за сигурност на данните, в това число и систематичния достъп и разпространяване на вътрешни материали и възпрепятстване на работата на други чиновници. Никой не е уволнен за покачване на въпроси за своите терзания или тъй като е подлагал на критика активността на компанията.“

Разследването на НЛРБ ускорява връзките сред управлението на Гугъл и чиновниците, които стачкуват против решенията на компанията по разнообразни въпроси, в това число имиграцията и половото посягане. Търсачката е наела външна компания с опит в такива обстановки, защото Гугъл се занимава с митинги на служащи. Компанията по-рано този месец съобщи, че ще мащабира своите съвещания до TGIF – дългогодишна традиция на компанията.

Жалбата беше адресирана до изпълнителния шеф на Гугъл Сундар Пичай и съоснователите на компанията от нейното начало Лари Пейдж и Серей Брин. Миналата седмица Пейдж и Брин обявиха, че се отдръпват от изпълнителните управителни функции в Alphabet – компанията майка на Гугъл, макар че резервират контрола над гласовете си в борда на компанията. Пичай бе разгласен и за изпълнителен шеф на Alphabet.
През септември Гугъл съобщи, че урежда обособена такса за NLRB.
Друга тъжба подадена от Кевин Чернеки, някогашен чиновник, който декларира, че е уволнен от Гугъл поради консервативните си гледни точки. Споразумението с НЛРБ не покрива уволнението на Чернеки, съобщи човек, осведомен с въпроса. Съобщава се, че още една тъжба е подадена от сегашен чиновник на Гугъл, чиято идентичност се резервира в загадка, която декларира, че е бил глобен за изявление против върховен изпълнителен шеф на компанията във Фейсбук страницата си.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР