Американският министър на вътрешната сигурност обяви, че САЩ планират да

...
Американският министър на вътрешната сигурност обяви, че САЩ планират да
Коментари Харесай

Без визи до САЩ: България е една стъпка по-близо


Американският министър на вътрешната сигурност разгласи, че Съединени американски щати възнамеряват да анулират визите за краткотрайни пътувания от България. Кога ще се случи това?

Американският министър на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас съобщи през вчерашния ден, че Съединени американски щати имат намерение да прибавят още четири страни към листата от страни, чиито жители могат да влизат в Съединените щати без виза при престой до 90 дни.
Редакцията предлага
" Имаме подготвеност за четири страни: Израел, Кипър, България и Румъния. Тази стратегия е доста значима за нас ", сподели министърът, наблягайки, че тя носи обилни изгоди в региона на стопанската система и на сигурността.

Визите за хърватите към този момент паднаха

Както е известно, предишния месец Съединени американски щати към този момент вкараха безвизов режим за Хърватия. Шефът на Американската туристическа асоциация Роджър Дау изясни, че безвизовият режим с Хърватия значи растеж от 100 милиона $ за американската стопанска система. " Всеки път, когато прибавим в листата една от тези страни, следим взрив на пътуванията ", добавя Дау.

През февруари министър Алехандро Майоркас беседва с еврокомисаря по вътрешните работи Илва Йохансон, като и двамата потвърдиха желанието да се резервира и развие съглашението за замяна на данните на пасажери на самолетните полети и да бъде продължено съдействието с България, Хърватия, Кипър и Румъния за тези страни да изпълнят изискванията за безвизов режим.

Какви са условията за присъединяване в програмата за безвизови пътувания?

За задачата тези страни би трябвало да дават отговор на редица условия, свързани с битката против тероризма, с наказателното гонене за осъществени закононарушения, със законодателството за мигрантите, със сигурността на персоналните документи и с положителното ръководство на границите, с цел да им бъде дадена зелена светлина. В момента в програмата за безвизов режим влизат 40 страни.

Агенция " Ройтерс " цитира още няколко условия от известието на Службата за национална сигурност. За да получи избрана страна безвизов режим със Съединени американски щати, процентът на отхвърлени молби за американски визи на нейни жители, които не се заселват трайно в Съединени американски щати, би трябвало да бъде под 3 на 100. Освен това нейните жители би трябвало да се придвижват със сигурни документи за задгранични пътувания, а управляващите на самата страна да работят в тясно съдействие със службите на Съединени американски щати в региона на битката против тероризма и против престъпността. Това се схваща още от информациите на Департамента за вътрешна сигурност в Съединени американски щати.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР