Американският министър на търговията Уилбър Рос заяви днес, че няма

...
Американският министър на търговията Уилбър Рос заяви днес, че няма
Коментари Харесай

Министърът на търговията на САЩ в бизнес със зетя на Путин

Американският министър на търговията Уилбър Рос съобщи през днешния ден, че няма нищо неправилно в неговата инвестиция в транспортна компания, която има връзки с доближени до съветския президент Владимир Путин. Фактът, че Сибур е съветска компания, не значи, че е има нещо неприятно в нея, споделя Рос, представен от Би Би Си.

Чрез офшорни компании Уилбър Рос има дял от транспортната компания “Навигатор “, която има общ бизнес със “Сибур “ – най-голямата нефтохимическа компания в Русия, притежавана от Генадий Тимченко и Кирил Шамалов – брачен партньор на дъщерята на Путин - Катерина Тихонова.

Рос, милиардер и непосредствен другар на Тръмп, резервира каузи си в “Навигатор “, откакто встъпва в служба като министър на търговията през тази година, макар че огромна част от бизнес сътрудниците му са под американски наказания от 2014 година, в това число Генадий Тимченко.

Фирмени документи сочат, че връзките сред “Навигатор “ и “Сибур “ са от 2014 година, когато Съединени американски щати и Европейски Съюз постановат наказания върху Русия поради анексирането на Крим. Оттогава “Навигатор “ печели над 68 милиона $ от съдействието си със “Сибур “.

Инвестиционната компания на Рос - WL Ross, стартира да изкупува дялове от “Навигатор “ през 2011 година Тогава Шамалов стартира да влага в до този миг държавната “Сибур “.

Година по-късно 29-годишният Шамалов към този момент е зам.-директор на нефтохимическата компания, а WL Ross получава мажоритарен дял в “Навигатор “, като купува акции за още 110 милиона $ от банкрутиралата банка “Лемън брадърс “. През 2013 година пък Кирил, който е наследник на непосредствен другар на Путин, се дами за щерка му.

"Сибур “ получава поддръжка от Кремъл неведнъж, написа в. "Гардиън ". През 2015 година компанията получава заем на стойност 1.75 милиарда $ с рента, три пъти по-ниска от пазарната. През 2014 година Кирил Шамалов усилва каузи си в “Сибур “, като заплаща със заем от държавната Газпромбанк, където брат му Юрий Шамалов е в борда на шефовете, разкри по-рано мрежата за следствие на корупция и проведена престъпност. С 1.3 милиарда $ той купува каузи на Генадий Тимченко, върху който са наложени американски наказания.

Руският холдинг Сибур съобщи в отговор, че от налагането на западните наказания против един от акционерите му - Генадий Тимченко през 2014-а - бизнес сътрудниците на компанията са създали всички нужни инспекции за всевъзможни вероятни нарушавания на санкционния режим и такива не са открити.

“Навигатор “ на Уилбър Росработи също с венецуелската държавна нефтена компания PDVSA по време на погромите на управляващите над опозицията, твърди “Гардиън “. През август Тръмп наложи наказания върху PDVSA.

Сръбски министър в "Парадайз пейпърс "


Името на сръбски министър също се появи в следствието за "Парадайз пейпърс " (Paradise Papers), заяви Танюг. Ненад Попович обаче изясни, че не е записал в офшорни зони нито една своя компания.

"Всичките ми компании са регистрирани в Русия и Европа. И което е най-важно, всичките си компании съм заявил като човек, заемащ държавен пост в Агенцията за битка срещу корупцията в Република Сърбия ", съобщи Попович.

Министърът акцентира, че е записал цялото си имущество в Агенцията за битка с корупцията и че е придобил благосъстоянието си, преди да стане министър.

В документите, оповестени през вчерашния ден от Международния консорциум на проверяващите публицисти (ICIJ) във Вашингтон, се показва и името на Попович, сръбски министър без портфейл. Документите демонстрират, че Попович има парцел, който коства минимум 75 милиона $, а неговата пазарна стойност е над 100 милиона $, с което той безапелационно е най-богатият сръбски политик.

Москва омаловажи разкритията

Руски политици омаловажиха разкритията на "Парадайз пейпърс " (Paradise Papers) за укриване на налози, засягащи съветски персони или компании, заявявайки, че всичко е законно и лишено от политически претекстове.
Тези информации целят да провокират страсти с неразбираеми формулировки, разяснява пред съветската организация РИА Новости ръководителят на комитета по интернационалните въпроси на Съвета на федерацията Константин Косачов. Тези информации са фантасмагории, уточни той.

Според изнесените данни ВТБ банк, втората по величина съветска банка, против която работят американски наказания, е вложила в Туитър (Twitter).
Подразделение на Газпром, съветския енергиен колос, е финансирало, посредством посредничеството на офшорна компания, капиталова платформа, а тя пък имала дялове във Facebook (Facebook), се показва в "Парадайз пейпърс ".
Двете интервенции са свързани, съгласно тези сведения, с съветския милиардер и вложител Юрий Милнер.

Херцогство Ланкастър, което ръководи частни активи на английския монарх, също забъркана в абсурда, съобщи, че всички вложения, направени от името на кралица Елизабет Втора са минали цялостна одитна инспекция и са напълно законни.

"Всичките вложения са минали цялостна одитна инспекция и са напълно законни ", се се показва в изказване, съгласно което кралицата непринудено заплаща налози върху всички доходи, които получава от херцогството.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР