Американският милиардер Том Стейър - защитник на екологични каузи и

...
Американският милиардер Том Стейър - защитник на екологични каузи и
Коментари Харесай

Милиардерът Том Стейър обяви, че няма да се кандидатира за президент през 2020 г.

Американският милиардер Том Стейър - бранител на екологични дела и демократичен деятел, който провежда необятно придвижване за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, разгласи през вчерашния ден, че няма да се кандидатира за президент на Съединени американски щати от Демократическата партия. Той обаче ще продължи напъните си за свалянето на Тръмп от власт, съобщи Ройтерс.

61-годишният Стейър разгласи решението си в щата Айова - мястото, откъдето по традиция започват първичните избори за президентски номинации, откакто месеци наред намерено говореше, че обмисля президентска кандидатура.
"Въпросът за импийчмънт доближи заразна точка, - писа той в Туитър. - Ето за какво аз преди малко оповестих, че съм решил да посветя на 100 % времето си през 2019 година за импийчмънт на Тръмп и отстраняването му от власт. "

Решението на Стейър, който от много време е забележителен донор на Демократическата партия, да не взе участие в конкуренцията, оставя открит въпроса на кого от многото перспективни демократически претенденти ще заложи той, с цел да го поддържа със забележителните си финансови запаси в президентската акция през 2020 година отбелязва Ройтерс.

Самият Стейър твърди, че е похарчил 120 млн. $ за частичните избори за Конгреса през м.г., като е вложил изключително доста, с цел да накара повече младежи да гласоподават, смятайки младежта за най-солидния електорален запас на своята партия.

Той похарчи 90 млн. $ и през 2016 година в поддръжка на кандидатурата на Хилари Клинтън.

Стейър пусна в Туитър във вторник видеоклип, в който упрекна Тръмп, че "държи Америка за пленник " с настояването си да му бъдат отпуснати пари да строи стена по границата с Мексико.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР