Американският милиардер Джордж Сорос, който чрез фондацията си Отворено общество

...
Американският милиардер Джордж Сорос, който чрез фондацията си Отворено общество
Коментари Харесай

Сорос със съдбовно решение! Предава империята си

Американският милиардер Джордж Сорос, който посредством фондацията си „ Отворено общество ” постанова неолибералната спонсорирана народна власт и управлява държавни управления, неправителствени организации и медии по целия свят, официално излиза от светлината на прожекторите. Той взе съдбовното решение да съобщи публично контрола върху фондовата си империя на стойност 25 милиарда $ на сина си Александър, заяви вестник „ Уолстрийт Джърнъл “, представен от БГНЕС.

Според обявата, през декември съветът на шефовете на 92-годишната фондация " Отворено общество " на Сорос е избрал сина му Александър за ръководител. 37-годишният Алекс наследява татко си и заема длъжността президент на комитета за политически действия на Сорос.
-->
Алекс Сорос е и единственият член на фамилията в капиталовия комитет, който управлява Soros Fund Management - компанията, която ръководи средствата на фонда и на фамилията.

Според представител на предприемача, по-голямата част от 25-те милиарда $ през идващите години ще отидат във фондация " Отворено общество ". В същото време към 125 млн. $ ще бъдат предопределени за комитета за политически действия.

В предишното е имало и подозрения, че Джордж Сорос ще се отдръпна. В едно изявление той декларирал, че " по принцип " не желае фондът да " премине в ръцете на някое от децата ".

По преценка на финансиста фондът би трябвало да се ръководи от " този, който е най-подходящ за това ". Очевидно Алекс е спечелил доверието на татко си, защото постоянно го е замествал при пътувания до офисите на организацията по света. " Той го заслужава ", добави Джордж Сорос, представен от изданието.

Това, че Джорд Сорос официално се отдръпва, не значи, че фондацията ще промени активността си. Тя ще продължава да се намесва в политиката и да упражнява надзор над нея.

Управляваната от Сорос-младши организация ще продължи да се бори за изборните права на жителите, равенството сред половете и правото на аборт. Александър Сорос е " надъхан левоцентристки ", израснал " обезпокоен от благосъстоянието на фамилията си ", написа още изданието.

В свое изявление Сорос-младши отбелязва, че ще поддържа американски леви политици. Той показва угриженост от вероятността Доналд Тръмп да се върне на президентския пост в Съединени американски щати.

Политическата му позиция допуска забележителна финансова роля на фондациите на Сорос в идните президентски избори в Съединени американски щати, написа вестникът.

Той показва, че Алекс Сорос се е срещнал с представители на администрацията на американския президент Джо Байдън, Конгреса и държавни водачи - бразилския президент Луис Инасио Лула да Силва и канадския министър-председател Джъстин Трюдо.

Фондация " Отворено общество " на Сорос подарява към 1,5 милиарда $ годишно на групи, които пазят правата на индивида и предизвикват демокрацията в разнообразни страни, в това число България. Сорос подарява средства и на университети и просветителни организации.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР