Американският крупен производител на мрежово оборудване и софтуерни продукти Cisco

...
Американският крупен производител на мрежово оборудване и софтуерни продукти Cisco
Коментари Харесай

Крупна американската ИТ компания унищожи свои материлни запаси за около $25 милиона, напускайки Русия

Американският огромен производител на мрежово съоръжение и софтуерни артикули Cisco Systems, през януари тази година унищожи своите материлни ресурси в Русия в размер на общо 1,86 милиарда рубли (около 25 милиона $ по настоящия курс), заяви ТАСС.

Агенцията се базира на финансовите доклади на едно от юридическите лица на Cisco в Русия - Cisco Systems. Според документа, унищожени са аварийни елементи, " друго имущество, в това число самото ИТ съоръжение ", както и транспортни средства, офис мебели и техника, също и демонстрационно съоръжение.

Решението за " утилизацията " е взето още през август 2022 година. А преди този момент, през юни предходната година, централата на американската ИТ компания разгласи отдръпването си от съветския пазар, напомня организацията. Причините за това са били прекратяването на продажбите, прекъсването на лицензите и услугите на Cisco в Русия, както и невъзможността за реекспорт.

На фона на посочената информация, заместник-министърът на индустрията и търговията разяснява, че Русия би трябвало да попречва лесното обновяване на доставките от напуснали западни компании, като Cisco. Страната би трябвало да образува търсене на лична електроника с съветски програмен продукт, което ще стане основата на софтуерната самостоятелност. " Нишата, освободена от Cisco, би трябвало да бъде заета от съветски компании ", счита зам.-министърът.
 Cisco възнамерява голямо редуциране на работни места
Още един софтуерен колос възнамерява голямо редуциране на работни места

След Amazon и Meta
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР