Американският долар достигна до 20-годишен максимум спрямо останалите основни световни

...
Американският долар достигна до 20-годишен максимум спрямо останалите основни световни
Коментари Харесай

Рекорден връх на долара в САЩ


Американският $ доближи до 20-годишен най-много по отношение на останалите съществени международни валути. Миналата седмица ръководителят на федералния запас на Съединените щати Джером Пауъл разяснява, че лихвените проценти ще бъдат поддържани на по-високи равнища за по-дълго време, с цел да се понижи растящата инфлация в страната.

В същото време курсът на еврото по отношение на $ през днешния ден продължи да спада. Така доларът ускори позициите си, достигнати в края на предходната седмица, когато пауъл предизвести, че ще има известни усложнения за семействата и бизнеса, защото слагането на инфлацията под надзор в Съединени американски щати явно ще отнеме известно време.

Една от аргументите за бързия спад в цената на еврото през последните месеци и нарастването на $ е точно съветската инвазия в Украйна. Международните вложители трансферират активите си в долари, защото в Европа се води война.

Другата причина за растящия $ и както към този момент загатнах, повишение на главните лихви от федералния запас на Съединените щати, с цел да се понижи инфлацията в страната, която е и поради пандемията от последните 2 години.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР