Американският държавен секретар Антъни Блинкен отправи към израелците и палестинците

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкен отправи към израелците и палестинците
Коментари Харесай

Антъни Блинкен отправи към израелците и палестинците призив за снижаване на напрежението

Американският държавен секретар Антъни Блинкен насочи към израелците и палестинците апел за намаляване на напрежението. Посещението на Блинкен в Кайро се състои на фона на нов гърмеж от принуждение сред палестинци и израелци.

На конференция с египетския външен министър Самех Шукри държавният секретар акцентира, че " единственият път " напред е от дълго време отлаганата визия за мир.

" Ние, като Египет, продължаваме да стоим зад смисъла на решението с две страни. Ще имам да кажа и още по този въпрос. Египет изигра доста значима посредническа роля в този развой. Усилията на Кайро през последните две години помогнаха за разсейването на две рецесии ", сподели Блинкен.

Той ще се срещне с израелския министър председател Бенямин Нетаняху и с палестинския президент Махмуд Абас и че " ще насърчи страните да подхващат дейности за усмиряване на обстановката и деескалация на напрежението ".

Последният кръг от договарянията с Израел за учредяване на палестинска страна, които се водеха с посредничеството на Съединени американски щати, приключи с неуспех през 2014 година

В понеделник палестинските управляващи оповестиха за следващото клане, при което израелски военни са умъртвили 26-годишен мъж на пропускателен пункт на окупирания Западен бряг. Според израелската войска по автомобила на мъжа е бил открит огън, откакто блъснал един от военнослужещите и се е опитал да избегне инспекция. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР