Американският държавен секретар Антъни Блинкън участва от Германия във виртуална

...
Американският държавен секретар Антъни Блинкън участва от Германия във виртуална
Коментари Харесай

Блинкън: Талибаните трябва да заслужат признание от международната общност

Американският държавен секретар Антъни Блинкън взе участие от Германия във виртуална среща с представители на към 20 страни за обстановката в Афганистан. Преди това Блинкън се срещна с немския външен министър Хайко Маас и с евакуирани в базата „ Рамщайн “.

„ Рамщайн “ е най-голямата американска военно-въздушна база отвън Съединени американски щати. В момента през нея минават всички евакуирани от американските сили от Афганистан.

11 000 души, евакуирани от Афганистан, в този момент се намират в „ Рамщайн ". От там те ще бъдат трансферирани със самолети в Съединени американски щати. 23 000 афганистанци към този момент бяха трансферирани от Европа към Съединените щати.

Блинкън дойде в базата през днешния ден на обяд и се срещна с афганистанци:

„ Германия от над 20 години е наш сътрудник от неоценима значимост. И в сегашната избавителна акция от Афганистан работим дружно и разчитаме на тях “, съобщи той.

Блинкън и Маас се включиха и във видеоконференция със свои сътрудници от други страни, по време на която обсъждаха каква да е тактиката в района от тук нататък.

Американският първи посланик съобщи, че талибаните трябва трябва да заслужат самопризнание от интернационалната общественост и по този начин да завоюват своята легитимност:

" Талибаните търсят интернационално легитимиране. Каквото и да е легитимиране - всякаква поддръжка - би трябвало да бъде извоювана ". 

Блинкън прикани също талибаните да разрешат евакуация с чартърни самолети на американски жители и афганистанци.

Според немския външен министър Хайко Маас образуването през вчерашния ден на краткотрайно държавно управление в Афганистан, което не включва представители на други политически сили с изключение на талибаните, не е сигнал съм света за повече съдействие и непоклатимост в Афганистан.

Междувременно Валентина Матвиенко - председателката на горната камара на съветския парламент, съобщи, че Русия ще бъде показана от посланика си на церемонията по встъпване то в служба на държавното управление на талибаните. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР