Американският банков сектор се доближава до друг източник на сътресения

...
Американският банков сектор се доближава до друг източник на сътресения
Коментари Харесай

Фич предупреди, че може да понижи рейтинга на десетки банки

Американският банков бранш се приближава до различен източник на разтърсвания – риска от внезапно намаление на рейтингите на десетки банки, измежду които може да е и " Джей Пи Морган Чейс " (JPMorgan Chase). Това предизвести в изявление за Си Ен Би Си анализаторът от " Фич " (Fitch) Крис Волф, написа Българска телеграфна агенция.

Рейтинговата организация понижи оценката си за положението на бранша през юни и анализаторът отбелязва, че този ход е останал в огромна степен неусетен, защото не е довел до намаление на рейтинга на банки.

Още едно намаляване на рейтинга на бранша – от А+ до АА- ще принуди " Фич " да преразгледа рейтинга на всяка от над 70 американски банки, които покрива. Това сподели Волф в извънредно изявление за Си Ен Би Си от централата на компанията в Ню Йорк.

" Ако слезем до А+, то това ще докара до пренастройка на всичките ни финансови ограничения и евентуално ще се изрази в дейности към негативен (неивестиционен рейтинг) ", разяснява Волф.

Агенциите за кредитен рейтинг, на които се базират вложителите в облигации, раздрусаха в последно време пазарите с дейностите си.

Миналата седмица " Мудис " намали рейтинга на 10 дребни и междинни банки и предизвести, че може да направи същото със 17 други банки, в това число по-големи институции като " Труист " (Truist) и " Ю Ес банк " (US Bank).

По-рано този месец " Фич " намали дълготрайния кредитен рейтинг на Съединени американски щати поради дисфункция на политическите институции и все по-голям дългов товар. Тази стъпка бе осмяна от бизнес водачи, в това число от основния изпълнителен шеф на " Джей Пи Морган ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР