Американският автомобилен производител Форд“ се готви да съкрати няколко хиляди

...
Американският автомобилен производител Форд“ се готви да съкрати няколко хиляди
Коментари Харесай

„Форд“ съкращава хиляди заради електромобилите

Американският авто производител „ Форд “ се готви да редуцира няколко хиляди работни места, с цел да понижи разноските и да ускори прехода си към електрически транспортни средства, оповестиха американски медии.

Очаква се концернът да разгласи съкращаването на повече от 4000 работни места през идващите седмици, съгласно вестник " Уолстрийт джърнъл ", който се базира на близки до въпроса хора.

Не се чака да бъдат наранени служащите в заводите, се споделя в отчета.

„ Блумбърг “ заяви, че може да бъдат наранени до 8000 работни места.

„ Ключови ръководители на „ Форд “ през днешния ден ще дават детайлности за това по какъв начин компанията построява индустриалната си система, с цел да доближи световно произвеждане от 600 000 електрическия автомобил, възходящо до над 2 милиона електрическия автомобил годишно в международен мащаб до 2026 година ", се споделя в изказване на компанията.

„ Както сме казвали доста пъти, с цел да изпълним трансформацията на Ford+ и да поведем вълнуващата и разтърсваща нова епоха на електрическите и обвързваните транспортни средства, ние преоформяме работата си и модернизираме организацията си във всички автомобилни бизнес звена и в цялата компания ", се споделя в известието на представителя. " Определихме ясни цели за структурата на разноските си, тъй че да сме икономични и изцяло конкурентни на най-хубавите в сектора. "

Предизвикани от Tesla и други започващи компании, обичайните производители на коли форсираха производството на своите електрически модели през последните години. През март „ Форд “ разгласи основаването на нова профилирана конструкция: Ford Model e. Тогава компанията съобщи, че желае да създава 2 милиона електрическия автомобил годишно до 2026 година - една трета от международното си произвеждане - и възнамерява да похарчи 50 милиарда $ за тях. Ръководителите на компанията също по този начин обявиха, че желаят да понижат разноските за обичайни коли до 3 милиарда $ годишно. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР