"Американските санкции са диагноза за режима, който отгледа тази нечувана

...
"Американските санкции са диагноза за режима, който отгледа тази нечувана
Коментари Харесай

Румен Радев: Защо Борисов играе карти и ходи на лов с олигарси, които печелят огромни обществени поръчки?

"Американските наказания са диагноза за режима, който отгледа тази нечувана корупция ", съобщи президентът Румен Радев по отношение на американските наказания против шестима българи по Закона „ Магнитски “, представен от бТВ.
Според него държавното управление на Съединени американски щати е показало единствено част от корумпираните лица у нас и добави, че следствието би трябвало да продължи на наша територия. Той разяснява, че прокуратурата удря избрани олигарси, само че брани други.
„ Фактът, че се постановат такива наказания на български жители и компании, е ясна диагноза за режима, който отгледа тази корупция. Няма кой извън да разплете тази скица до дъно. Редно ли е зад Океана да ни кажат, че тук се правят закононарушения, а прокуратурата да не ги вижда. Прокуратурата взе страна на статуквото. Васил Божков беше ударен, откакто е спрял да си заплаща „ такса успокоение “, разяснява Радев.
Държавният глава приветства решимостта на американското държавно управление да поддържа българското общество в устрема му към повече бистрота.
„ Ако институциите бяха по-независими и си вършеха работата, както би трябвало, ние нямаше да стигнем дотук. Ако от медиите бяха задавали значими въпроси, да вземем за пример: „ Защо предходният министър-председател пуши пури с хазартни босове, на които се опрощават големи задължения? “, „ Защо играе карти и върви на лов с мастити олигарси, които печелят големи публични поръчки? “... Това не е знак против страната, това е знак за страната ни и българското общество “, разяснява Радев глобите, наложени от Съединени американски щати на избрани лица ".
Попитан за рокадите в Министерство на вътрешните работи и службите, Радев отговори:
"Г-н Рашков извършва отговорно своята задача. Министерство на вътрешните работи е завладяно от режима, който ни докара до това да сме най-бедната страна в Европа. Трябва да има безапелационна смяна и служебното държавно управление върви към тази смяна ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР