Американските регулаторни органи наложиха значителна глоба от над $500 милиона

...
Американските регулаторни органи наложиха значителна глоба от над $500 милиона
Коментари Харесай

Топ американски банки глобени с $550 милиона

Американските регулаторни органи постановиха забележителна санкция от над $500 милиона на Wells Fargo и спомагателен консорциум от 10 компании за систематични проблеми, свързани с вярното водене на документи.

Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) и Комисията за търговия със стокови фючърси (CFTC) взаимно оповестиха санкции на обща стойност $549 милиона против разнообразни предприятия, измежду които са Wells Fargo, Bank of Montreal, BMO Capital Markets Corp, BNP Paribas, Société Générale, Wedbush Securities, Houlihan Lokey Capital, Moelis & Company, SMBC Nikko Securities America, Mizuho Securities и SG Americas Securities.

Според следствието на SEC тези корпорации, както и техният личен състав, са управлявали несъответстващо електронните връзки, което е довело до нарушавания на законите за скъпите бумаги.

Регулаторното следствие разкри случаи на неофициална връзка сред членовете на личния състав посредством платформи като iMessage, WhatsApp и Signal, които се отнасят до бизнес делата на съответните компании.

Значителна част от тези обмени са били видимо нерегистрирани, което внезапно контрастира с федералните закони за скъпите бумаги, както се показва в констатациите на SEC.

Засегнатите компании признаха, че са нарушили наредбите за водене на документи на федералните закони за скъпите бумаги и се съгласиха да платят групово наказания в размер на $289 милиона. Те също по този начин са почнали усъвършенствания в своите протоколи и процедури за съблюдаване на условията, с цел да отстранят тези пропуски.

BNP Paribas, Société Générale, Wells Fargo и Bank of Montreal бяха изправени пред паралелни обвинявания от CFTC, вследствие на които бяха наложени самостоятелни санкции в размер надлежно на $75 милиона, $75 милиона, $75 милиона и $35 милиона.

Гурбир С. Гревал, шеф на отдела за правоприлагане на SEC, акцентира изключителното значение на спазването на счетоводните условия на федералните закони за скъпите бумаги за отбрана на вложителите и обезпечаване на непоклатимост на пазара.

Той посочи, че Комисията към този момент е подхванала 30 дейности за наложително осъществяване, като е натрупала наказания, надхвърлящи $1.5 милиарда, с цел да подчертае това главно обръщение. Гревал прикани субектите, които не съблюдават условията, да подхващат самодейни ограничения, в това число саморазкриване, съдействие и използване на коригиращи дейности.

Това събитие отразява ескалиращата наклонност за налагане на обилни санкции на стандартни финансови институции. Само през предходния месец Credit Suisse бе глобена с санкция в размер на над $250 милиона за връзката си с вложителя Бил Хванг, който претърпя обилни загуби заради несъразмерен ливъридж и неразумни решения за търговия.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР