Американските разузнавателни служби заключиха, че новият коронавирус не е изкуствено

...
Американските разузнавателни служби заключиха, че новият коронавирус не е изкуствено
Коментари Харесай

US разузнаването: Коронавирусът не е изкуствено създаден или генно модифициран

Американските разследващи служби заключиха, че новият ковид не е изкуствено основан или генетично модифициран, само че обявиха, че те към момента изследват дали произходът на пандемията може да бъде проследен до контакт с инфектирани животни или до случай в китайска лаборатория, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Изявлението на канцеларията на шефа на Националното разузнаване, координиращ мрежата от американски разследващи организации, идва откакто американският президент Доналд Тръмп и сподвижниците му лансираха към момента недоказаната доктрина, че лаборатория за инфекциозни болести в Ухан - градът епицентър на епидемията в Китай - е била източникът на световната пандемия, лишила живота на повече от 220 000 души по целия свят.

През последните дни Тръмп обостри риториката си против Китай, обвинявайки геополитическия противник и основен търговски сътрудник на Съединени американски щати, че не е работил задоволително бързо, с цел да спре разпространяването на ковид, причиняващ болестта Ковид-19, или че не е предизвестил света за епидемията.

" Разузнавателната общественост се съгласява с консенсуса, реализиран измежду научните среди, че Ковид-19 не е изкуствено основан или генетично модифициран. Тя ще продължи интензивно да изследва новопоявяващата се информация и разследващи данни, с цел да откри дали епидемията е почнала след контакт със инфектирани животни или е била резултат от случай в лаборатория в Ухан ", се споделя в изказването. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР