Американските компании Microsoft и Netflix премахнаха своите CDN-сървъри от московската

...
Американските компании Microsoft и Netflix премахнаха своите CDN-сървъри от московската
Коментари Харесай

Microsoft и Netflix премахнаха сървърите за ускоряване на изтеглянето на съдържание от Русия

Американските компании Microsoft и Netflix отстраниха своите CDN-сървъри от московската точка за продан на трафик MSK-IX. РБК написа за това, базирайки се на изказването на основния изпълнителен шеф на MSK-IX Евгений Морозов, направено по време на интернационалната конференция на админите и регистраторите на националните домейни от първо равнище на Оперативно-наблюдателно дело, Централна и Източна Европа TLDCon.

Сървърите на мрежите за снабдяване на наличие (CDN) се хостват от огромни услуги с огромна публика, които са допустимо най-близо до крайните консуматори, в това число мрежите на доставчиците на интернет услуги и точките за продан на интернет трафик. Московският център за данни е най-голямата точка за продан на трафик в страната, която е обвързвана с 346 телекомуникационни оператори, притежатели на обществени мрежи, търсачки, видео услуги, снабдители на облачни услуги, корпоративни и научно-образователни мрежи.
-->
Медиите писаха за желанието на Microsoft да отстрани своите CDN-сървъри от Русия още напролет на тази година. По това време обаче представителите на най-големите снабдители се въздържаха от коментар по този въпрос. Сега Евгений Морозов съобщи, че на фона на влошаващата се геополитическа обстановка се следи " световна смяна на тези области и тези запаси и услуги за наличие, които са съществували и интензивно са работили в Русия ", което се отразява на смяната в размера на трафика в страната.

Той също по този начин означи, че Microsoft и Netflix са " най-ярките представители на напусналите компании ", само че те не са единствените, които са премахнали своите CDN сървъри от Русия. Не беше конкретизирано кои задгранични компании са създали същото. Услугите на напусналите компании обаче не престават да са налични, само че трафикът им към този момент се насочва към световни снабдители, които дават услуги по интернационалните канали.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР