Американските физици, които работят с ускорителя Теватрон в Националната лаборатория

...
Американските физици, които работят с ускорителя Теватрон в Националната лаборатория
Коментари Харесай

Физици май откриха пети вид фундаментално въздействие

Американските физици, които работят с ускорителя „ Теватрон " в Националната лаборатория „ Е. Ферми " са подготвени да разгласят, че са създали сензационно изобретение. Възможно е те да са разкрили нова обикновена парченце или даже нов тип физическо взаимоотношение, написа КРОСС, базирайки се на „ Ню Йорк Таймс ".

Учените следили конфликти на протони и антипротони, вследствие на което се раждат други частици. Интересували са се от резултатите за образуването на W-бозоните- обикновени частици, които придвижват едва взаимодействи, което е едно от фундаменталните физически взаимоотношения - гравитационното, електромагнитното, мощното и едва поле. По време на проучванията на резултатите учените разкрили доста количество сила от 144 милиарда електронволта. Според тях това може да бъде само незнайна до момента парченце. Изследователите акцентират, че това не е бозонът на Хигс. Според тях това събитие е демонстрация на нов тип на взаимоотношение сред частиците. В подобен случай може да се приказва за изобретение на пети тип фундаментално влияние.

„ Никой не знае каква е повода за това събитие. Ако успеем да го потвърдим, това ще бъде извънредно изобретение във физиката за последните 50 години ", декларира един от сътрудниците в лабораторията Кристофър Хил. „ Много се развълнувахме от тази опция, само че в това време се отнасяме към нея доста деликатно. Това е толкоз значимо, че даже ни плаши, тъй като преглеждаме всевъзможни различни пояснения ", отбелязва на собствен ред ръководителят на плана Джовани Пунци.

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР