Американските федерални здравни агенции призоваха за незабавно спиране на ваксинирането

...
Американските федерални здравни агенции призоваха за незабавно спиране на ваксинирането
Коментари Харесай

САЩ спряха ваксинирането с "Янсен" заради съсиреци

Американските федерални здравни организации приканиха за неотложно прекъсване на имунизирането с еднодозовата ваксина  " Янсен " на Johnson & Johnson, откакто шестима души в Съединени американски щати са развили рядко заболяване с кръвни съсиреци в рамките на две седмици след инжекцията. Всички шестима пациенти са дами сред 18 и 48 ч., оповестява " Ню Йорк таймс ". Една от дамите е умряла, а друга - в Небраска, е приета в болница в сериозно положение, обявиха управляващите.

Близо 7 млн. души в Съединени американски щати към този момент са имунизирани препарата на Johnson & Johnson и към 9 млн. други дози към този момент са пристигнали в Съединени американски щати, съгласно данните на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC).

Агенцията за надзор на храните и медикаментите на Съединени американски щати (FDA) и CDC днес изработиха изявление, по отношение на имунизацията против COVID-19 на Johnson & Johnson. Препоръчваме пауза в потреблението на този препарат ", обяви FDA в " Туитър " и анонсира, че ще даде конференция по въпроса.

Макар публично това да е рекомендация, федералното държавно управление прекратява прилагането на имунизацията във всички федерални пунктове за имунизация. Властите чакат държавните здравни чиновници в цялата страна да одобряват това като мощен сигнал и те да създадат същото.

Учени от FDA и CDC ще изследват дружно вероятните връзки сред имунизацията и кръвните съсиреци и ще вземат решение дали би трябвало да се продължи с имунизирането с този препарат. За на следващия ден е планувано незабавно съвещание на консултативния комитет към CDC.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР