Американски военни учени от Пентагона ще провеждат научни изследвания, свързани

...
Американски военни учени от Пентагона ще провеждат научни изследвания, свързани
Коментари Харесай

ПЕНТАГОНА ЗАПОЧВА БИОЛОГИЧЕСКИ ЕКСПЕРИМЕНТИ С БЪЛГАРСКИ ВОЙНИЦИ! /ДОКУМЕНТИ!/

Американски военни учени от Пентагона ще организират научни проучвания, свързани със заразни заболявания, върху български военни в София, излиза наяве от Документите са оповестени на 13 декември 2021. Според тях Департаментът по защита на Съединени американски щати търси да наеме реализатори, в това число микробиолози, които да подкрепят идна военно-изследователска задача на Пентагона в България и Грузия от 12 март тази година до 11 март 2026 година

Според оповестените документи програмата ще се управлява от военно-изследователския отдел на Армията на Съединени американски щати – USAMRD-G (US Army Medical Research Directorate-Georgia). USAMRD-G e отдел със специфичен статут на послушание на Научно-изследователския институт Уолтър Рийдс (WRAIR), най-големият медицински проучвателен център на Армията на Съединени американски щати. Военните учени от USAMRD-G имат дипломатически статут, макар че не са дипломати и се употребяват с дипломатически имунитет в Грузия, където са основани. Този специфичен отдел оперира биолабораторията на Пентагона в Грузия –, и повежда биологически проучвания, свързани с вируси, инсекти, пренасящи вируси, резистентни бактерии и изключително рискови патогени, които са категоризирани като биологически сътрудници с капацитет да бъдат употребявани като биологическо оръжие.

Според известието USAMRD-G ще бъдат основани в Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ) в София и ще организират проучвания във Военно-медицинска академия (ВМА) и НЦЗПБ. В документа се прецизира, че програмата включва проучвания върху хора и животни, само че не се показва какви тъкмо действия ще бъдат осъществявани, нито какви съответни вируси и бактерии ще бъдат изучавани.

USAMRD-G стартира проучвания, свързани със заразни заболявания, в Националния център по заразни и паразитни заболявания и ВМА в София. Продължителността на програмата е от 12 март 2022 до 11 март 2026 година Източник:

Пентагона търси да наеме микробиолог, който да организира биомедицински проучвания в България дружно с USAMRD-G. Проектът ще се осъществя в Националния център по заразни и паразитни заболявания и ВМА в София. Източник:

Споразумение за неразгласяване на конфиденциална информация

Всички откриватели, участващи в плана, се задължават да подпишат съглашение с Пентагона за неразгласяване на конфиденциална информация. В съглашението за неразгласяване на конфиденциална инфрмация по програмата е записано: „ Определена информация, която подготвяте или получавате по време на присъединяване ви, ще бъде непублична инфорация, която би трябвало да бъде предпазена. Непублична информация значи всяка държавна информация или информация, касаеща трета страна, която е освободена от разпространяване по Закона за достъп до информация или е предпазена,  или информация, която не е публикувана измежду обществото, и държавното управление (на САЩ) към момента не е решило дали тази информация може да бъде или ще бъде обявена на обществото. “

Източник:

Директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания (НЦЗПБ) доктор Ива Христова удостовери за идната стратегия на Пентагона в България. „ Здравето и сигурността на нашите военни и съдружници постоянно са наша съществена грижа и това проучване ще играе жизненоважна роля за понижаване на опасността, която заболяванията съставляват за нашите военнослужещи “, съобщи доктор Христова.

Отговорът на шефа на Националния център по заразни и паразитни заболявания доктор Ива Христова  и въпросите, на които не отговори:

Вътрешни документи разкриват биологически опити на Съединени американски щати върху техни съдружници

Подобна военно-изследователска стратегия на Армията на Съединени американски щати като тази, която стартира в България, към този момент се организира в Грузия и Украйна. Вътрешни документи демонстрират, че Пентагона организира биологически опити върху 4 400 бойци в Украйна и 1000 бойци в Грузия. Според документите всички смъртни случаи на доброволци би трябвало да бъдат докладвани в границите на 24 часа (в Украйна) и 48 часа (в Грузия).

И двете страни се смятат за най-лоялните сътрудници на Съединени американски щати в района, като на тяхна територия се извършват редица стратегии на Пентагона. Една от тях е „ Програмата за билогическа ангажираност “ на Агенцията за понижаване на заканите към Департамента по защита на Съединени американски щати (DTRA) на стойност 2,5 милиарда $, която включва проучвания върху биоагенти, смъртоносни вируси и устойчиви на антибиотици бактерии и тяхното разпространяване измежду локалното население.

Проект GG-21: „ Всички смъртни случаи на доброволци ще бъдат неотложно докладвани “

Пентагона организира 5-годишен план с допустимо удължение до 3 години с кодовото име GG-21: „ Инфекции, пренасяни от членестоноги, и зоонозни инфекции измежду военни в Грузия “. Според описанието на плана, кръвни проби ще бъдат взети от 1000 военнослужещи по време на физическия им обзор в грузинската военна болница в Гори.

Пробите ще бъдат тествани за антитела против четиринадесет патогена:

Bacillus anthracis

Brucella

CCHF virus

Coxiella burnetii

Francisella tularensis

Hantavirus

Rickettsia species

TBE virus

Bartonella species

Borrelia species

Ehlrichia species

Leptospira species

Salmonella typhi

WNV

Количеството кръв, което ще бъде взето от всеки боен, е 10 мл. Пробите ще се съхраняват за неопределен срок в NCDC (Lugar Center) или USAMRU-G и мостри от тях могат да бъдат изпратени до централата на Изследователския институт на армията на Съединени американски щати Уолтър Рийдс (WRAIR) за бъдещи изследования.  Резултатите от кръвните проучвания няма да бъдат предоставени на участниците в проучването.

Такава здравна процедура не може да аргументи гибел. Въпреки това, съгласно отчета по плана, „ всички смъртни случаи на доброволци ще бъдат неотложно докладвани (обикновено в границите на 48 часа след уведомяването на PI (водещия откривател по проекта– б.а.) “.

Според отчета по плана GG-21, „ всички смъртни случаи на доброволци ще бъдат неотложно докладвани “ на грузинската военна болница и WRAIR, Съединени американски щати.

Кръвните проби на бойците ще бъдат съхранявани и в допълнение тествани в Център Лугар, биолаборатория, фанансирана от Пантагона, на стойност 180 милиона $ в столицата на Грузия Тбилиси.

Център Лугар доби интернационална гласност през последните години поради редица, , в това число, записани в пробна стратегия против хепатит С на американския колос Gilead в Грузия. Причината за гибел в множеството случаи е посочена като незнайна, демонстрират

Грузинският план GG-21 е финансиран от DTRA и е осъществен от американските военни учени от USAMRD-G, които ще бъдат командировани и в България.

Център Лугар е биолаборатория, финансирана от Пентагона на стойност 180 милиона $ в столицата на Грузия Тбилиси.

Дипломатическа кола на посолството на Съединени американски щати в Тбилиси, паркирана в двора на Център Лугар. Американски учени, работещи в лабораторията на Пентагона в Грузия, карат дипломатически коли, защото имат дипломатически имунитет. Снимки: Диляна Гайтанджиева

Проект UP-8: Всички смъртни случаи на участници в проучването би трябвало да бъдат докладвани в границите на 24 часа

Агенцията за понижаване на заканите към Департамента по защита на Съединени американски щати (DTRA) е финансирала сходен план, включващ бойци в Украйна, с кодовото име UP-8: „ Разпространението на вируса, причиняващ хеморагична тресчица Крим-Конго (CCHF), и на хантавируси “. Проектът е стартирал през 2017 година и е удължаван няколко пъти до 2020 година, демонстрират вътрешни документи.

Според описанието на плана откривателите са взели кръвни проби от 4400 здрави бойци в четири града – Лвов, Харков, Одеса и Киев. 4000 от тези проби са тествани за антитела против хантавируси, а 400 от тях – за съществуване на антитела против вируса-причинител на хеморагичната тресчица Крим-Конго (CCHF). Резултатите от кръвните проучвания не са предоставени на участниците в проучването.

Няма информация какви други процедури са осъществени, като се изключи че „ сериозните произшествия, в това число смъртни случаи, би трябвало да бъдат докладвани в границите на 24 часа. Всички смъртни случаи на изследвани субекти, за които се подозира или е известно, че са свързани с изследователските процедури, би трябвало да бъдат доведени до вниманието на комисиите по биоетика в Съединени американски щати и Украйна “.

Кръвни проби от 4000 украински бойци са тествани за хантавируси. Други 400 кръвни проби са тествани за CCHF в границите на спонсорирания от DTRA украински план UP-8.

Проект UP-8: „ Сериозните произшествия, в това число смъртни случаи, би трябвало да бъдат докладвани в границите на 24 часа. Всички смъртни случаи на изследвани субекти, за които се подозира или е известно, че са свързани с изследователските процедури, би трябвало да бъдат доведени до вниманието на комисиите по биоетика в Съединени американски щати и Украйна “. Източник:

Военните на Съединени американски щати са освободени от наказателна отговорност, в случай че причинят гибел

Дейностите на Пентагона в Грузия и Украйна попадат под закрилата на специфични двустранни съглашения. Съгласно тези съглашения Грузия и Украйна не могат да стартират наказателни производства и да търсят обезщетение от Съединените щати и техните чиновници, реализатори и подизпълнителите за вреди на имущество или гибел, или пострадване на жителите на Грузия и Украйна. Ако учени на Пентагона причинят гибел или пострадвания на локалното население, те не могат да бъдат подведени под отговорност.

Според спомагателна защитна уговорка в Споразумението сред Съединени американски щати и Украйна, искове от трети страни за гибел и пострадвания в Украйна, произлизащи от дейности или пропуски на чиновници на Съединените щати, свързани с работата по това Споразумение, са отговорност на Украйна.

Диляна Гайтанджиева

Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР