Американски учени са посочили начин за удължаване на живота с

...
Американски учени са посочили начин за удължаване на живота с
Коментари Харесай

Как да удължим живота си с 10 години

Американски учени са показали метод за удължение на живота с 10 години. Изследването е оповестено на уеб страницата на Националната здравна библиотека на Съединени американски щати

Експертите проучиха аргументите за гибелта и метода на живот на възрастните мъже и дами в 11 европейски страни, написа

В резултат на това те стигнаха до заключението, че храненето добре, без стрес и непушенето и пиенето в умерени количества може да усили продължителността на живота на индивида с 10 години.

Изследователите поучават да наблягате на средиземноморската диета, защото тя е богата на плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни.

Такова хранене понижава риска от сърдечно-съдови и онкологични болести, метаболитен синдром и увреждане на мозъчната функционалност.

Прекратяването на пушенето и пиенето на алкохол в умерени количества понижава риска от гибел със 17 - 18 %, означават учените.

Липсата на стрес също има позитивен резултат върху продължителността на живота. Щастливите хора понижават риска от преждевременна гибел с близо четири %, съгласно откривателите. Експертите са изследвали метода на живот на 1507 мъже и 832 дами сред 1988 и 2000 г.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР