Американски учени посочиха причината поради която съвместната употреба на белтъчини

...
Американски учени посочиха причината поради която съвместната употреба на белтъчини
Коментари Харесай

Научен извод: Повече захар - по-малко енергия

Американски учени показаха повода заради която взаимната приложимост на белтъчини и елементарни въглехидрати (като да вземем за пример захар), води до отрицателно влияние върху енергийния баланс на организма. Негативно въздейства тази приложимост и върху промените в питателните " пристрастия " и натрупването на мазнини в организма. Изследването е оповестено в списание BMC Nutrition, оповестява EurekAlert!, представена от БГНЕС.
Съвместяването на белтъчини и елементарни въглехидрати понижава окисляването на мазнините, освен това колкото повече протеин се използва (заедно със захарта), толкоз по-малко липиди се преработват. Увеличението на общата калоричност не води по този метод до съразмерно по-голямо асимилиране на силата от храната.
Изводите са направени след наблюдения на 13 дами и 14 мъже. Всички те били здрави, междинната им възраст е била 23 години. Експериментът минал в два стадия по 24 часа всеки. При първия участниците получавали за закуска и обяд две порции храна, в които имало по 15 % белтъчини. Във втория стадий наличието на белтъчини се удвоявали. Всички храни били от едни и същи артикули, включващи 17 гр мазнини и 500 килокалории енергийна стойност. Заедно с едната от порциите участниците получавали и подсладена напитка. Наблюденията се правили в особено помещение, даващо опция да с е управлява разходът на килокалории.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР