Американски учени доказаха, че честата консумация на бира влияе положително

...
Американски учени доказаха, че честата консумация на бира влияе положително
Коментари Харесай

Учени: От пиенето на бира се поумнява

Американски учени потвърдиха, че честата консумация на бира въздейства позитивно на когнитивните функционалности, на паметта и също така усъвършенства мисленето.

Ползите за човешкия разсъдък от напитката се дължат на флавоноида ксантохумол, който се съдържа в хмела. За да има резултат обаче, бирата би трябвало да се пие в големи количества.

Необходимото за поумняване количество ксантохумол може да се обезпечи и посредством добавки. Под формата на бира ще са нужни над 2000 литра на ден.

Според учените от щата Орегон ксантохумолът може да се употребява за лекуване на метаболитен синдром и възрастови промени в паметта.

Благодарение на този флавоноид метаболизмът се форсира, мастните киселини в черния дроб понижават, а процесът на мислене доста се усъвършенства.

Учените са изследвали ксантохумола посредством опити с мишки, които е трябвало да минават през особено направени за опитите лабиринти. Установено е, че при по-младите гризачи ксантохумолът е по-ефикасен, в сравнение с при по-възрастните.

 Пиво

Друг извод от изследването е, че колкото по-отрано се стартира с потреблението на бира, успеваемостта на съединението се ускорява.

Проучване преди две години сподели и че бирата може да бъде ефикасно средство против настинка и настинки.

Японски учени потвърдиха, че основен съставен елемент на бирата може да ви избави от от досадното подсмърчане. Веществото се назовава хумулон и се съдържа в хмела.

Според откривателите от Медицинския университет в Сапоро химичното съединяване е дейно средство в битката против срещу респираторните вируси, а също по този начин има и противовъзпалителен резултат.

Респираторните вируси могат да доведат до съществени затруднения, в това число до белодробни възпаления и затруднено дишане. Те са главните причинители на простудни болести през по-студените месеци.

Освен това вещество в бирата се съдържат антиоксиданти и витамини, които могат да предотвратят сърдечни болести. Хмелът е богат на полифеноли, които се борят с рака и убиват вирусите.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР