Американски служители прогнозират мрачен сценарий, ако Украйна не получи необходимата

...
Американски служители прогнозират мрачен сценарий, ако Украйна не получи необходимата
Коментари Харесай

The Washington Post: САЩ прогнозират мрачен сценарий за Украйна заради липсата на помощ

Американски чиновници предвиждат тъмен сюжет, в случай че Украйна не получи нужната военна помощ, написа The Washington Post, представен от " Фокус ".

Изданието акцентира, че макар натиска на президента на Съединени американски щати Джо Байдън върху Конгреса да отпусне 60 милиарда $ нова помощ, администрацията признава, че си коства да се планува и различен сюжет.

" Без повече помощ това не е доста добре за Украйна и с течение на времето може да докара до евентуален колапс. Но, даже в случай че Украйна издържи, това, за което в действителност приказваме, е, че ще загуби безчет животи, с цел да го направи ", отбелязва един от високопоставените американски чиновници.

По рано шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс предизвести по време на речта си пред Конгреса, че без помощта на Съединени американски щати териториалните загуби на Украйна тази година ще бъдат " обилни ", тъй че времето изтича.

Американското издание прибавя, че представители на администрацията на президента на Съединени американски щати отхвърлят да приказват намерено за каквито и да било различни разновидности за Украйна, тъй като се надяват " да задържат вниманието на обществеността върху Конгреса ".

Но в частни диалози те бързо се помиряват с вероятността, че " политическата дисфункция на Вашингтон " може да вземе връх и или да провали пакета с помощ, или да го съобщи прекомерно късно, с цел да избегне злополука за държавното управление в Киев, означават от WP.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР