Американски медии съобщават, че властите в Съединените щати са възстановили

...
Американски медии съобщават, че властите в Съединените щати са възстановили
Коментари Харесай

САЩ възстановяват милиони долари, платени на хакери на тръбопровода "Колониъл"



Американски медии оповестяват, че управляващите в Съединените щати са възстановили милиони долари в криптовалута, платени като откуп на хакери, стоящи зад офанзивата на водопровод " Колониъл пайплайн " (Colonial Pipeline) предишния месец.

Заместник-главният прокурор на Съединените щати Лиза О. Монако удостовери, че американските управляващи са намерили и възстановили по-голямата част от откупа от 4,4 милиона $, изплатен в биткойни на хакерите на Colonial Pipeline.

Според заместник-директора на ФБР Пол М. Абат милионите са конфискувани от портфейл за биткойн, употребен от съветската престъпна кибергрупа DarkSide.

Предвид възходящото рационализиране на такива хакерски нападения, Министерството на правораздаването предизвести, че " опасността от съществени офанзиви с вируса рансъмуер съставлява ясна и сегашна заплаха за американски компании, организации и акционери ".

Лиза О. Монако обаче акцентира, че Съединени американски щати " няма да пощадят старания в отговор на офанзивите с рансъмуер ", ориентирани към сериозна инфраструктура като Colonial Pipeline.

Миналия месец основният изпълнителен шеф на " Колониъл пайплайн " Джоузеф Блаунт съобщи, че компанията е платила биткойни на стойност 4,4 милиона $ на престъпната кибергрупа, известна като " ДаркСайд " (DarkSide), която посредством хакерска офанзива принуди затварянето за пет дни на значимия американски водопровод за рафинирани горива.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР