Американски дипломати, работещи в Близкия изток, предупредиха администрацията на президента

...
Американски дипломати, работещи в Близкия изток, предупредиха администрацията на президента
Коментари Харесай

CNN: Белият дом предупреждава за вълна от недоволство от позицията на САЩ в арабския свят

Американски дипломати, работещи в Близкия изток, предизвестиха администрацията на президента Джо Байдън, че поддръжката на Вашингтон за военната акция на Израел в Газа може да докара до неодобрение в арабския свят,  се споделя в дипломатическа депеша, прегледана от CNN.

В него се показва по-специално, че Съединените щати, заради позицията си, могат да изгубят поддръжката на арабските страни за цяло потомство .

" Губим доста на информационното полесражение " , се споделя в депеша, получена в сряда от посолството на Съединени американски щати в Оман.

Документът, цитирайки " необятен кръг от доверени и ясномислещи лица ", отбелязва , че дейната поддръжка за дейностите на Израел се преглежда в подтекста на " материална и морална отговорност за това, което те считат за вероятни военни закононарушения ".

Телеграмата, съгласно CNN, е написана от втория най-високопоставен чиновник в американското посолство в Мускат и е изпратена, наред с други, до Съвета за национална сигурност на Белия дом, Централно разузнавателно управление на САЩ и ФБР.

Макар че това е единствено една линия от районно посолство, той дава взор върху възходящата антиамериканска вълна, обхващаща Близкия изток, отбелязва CNN.
 Американски военачалник се притеснява от радикализация на още палестинци
Американски военачалник се притеснява от радикализация на още палестинци

Той приказва за рисковете от дългия конфликт
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР