Американски адвокат застреля смъртоносно двама протестиращи срещу климатичните промени на

...
Американски адвокат застреля смъртоносно двама протестиращи срещу климатичните промени на
Коментари Харесай

„Това приключва днес: Адвокат разстреля протестиращи на път

Американски юрист простреля смъртоносно двама протестиращи против климатичните промени на автомагистрала в Панама, написа Metro.

77-годишният Кенет Дарлингтън e сниман по какъв начин се доближава до жертвите, преди да ги разстреля с револвера си.

Седмици наред жители протестирали против държавно съглашение, което възнамерява да резервира най-голямата открита медна мина в Панама, работеща още две десетилетия.

„ Това завършва през днешния ден “, декларирал Дарлингтън пред събралите се фотографи и новинарски екипи, отразяващи митинга.

Докато размахвал револвера си, Дарлингтън съборил панамското знаме, което протестиращите подпрели сред два конуса.

Твърди се, че той е помолил стачкуващите да приказва с водачите на митинга, само че му дали отговор, че никой не участва.

След това юристът съборил гума, която протестиращите използваха като бариера, преди да влезе в спречкване с трима от мъжете, които се доближили до него.

После Дарлингтън откри огън по групата стачкуващи, а жена се свлякла на земята. Абигейл Диаз е оповестена за мъртва на мястото на престъплението, а втората жертва Иван Родригез бил откаран по неотложност в болница, където по-късно умрял.

След като прострелял двамата, Дарлингтън се върнал назад в колата си, искайки да избяга.

Приятелката му, която чакала в колата, отказала да го пусне и се обадила на полицията. Впоследствие Дарлингтън е задържан и се явил пред съда, който го упрекна в ликвидиране и нелегално владеене на оръжие.

Роденият в Панама жител на Съединени американски щати живеел в първокласния квартал " Паитила " на Панама Сити и пътувал по работа, когато се натъкнал на протестиращите.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР