Американската технологична компания Модерна съобщи, че е подала съдебен иск

...
Американската технологична компания Модерна съобщи, че е подала съдебен иск
Коментари Харесай

Мегаскандал! Модерна съди Пфайзер и Бионтех

Американската софтуерна компания " Модерна " заяви, че е подала правосъден иск против съперниците си от " Пфайзер " и " Бионтех " за нарушаване на патент при създаването на първата ваксина против COVID-19, утвърдена в Съединените щати.

Исковете са подадени в окръжния съд на Съединени американски щати в Масачузетс и в районния съд в Дюселдорф, Германия, и поставят началото на конфликт сред водещите производители на имунизациите против Covid-19, които са основен инструмент в битката с заболяването.

Американската софтуерна компания твърди, че " Пфайзер " и " Биотентех " са копирали технология, създадена от нея години преди пандемията.

" Завеждаме тези каузи, с цел да защитим новаторската иРНК софтуерна платформа, в която сме пионери. Инвестирахме милиарди долари в нейното основаване и я патентовахме през десетилетието, предшестващо пандемията от COVID-19 ", съобщи основният изпълнителен шеф на " Модерна " Стефан Бансел.

" Модерна " има вяра, че имунизацията за Covid-19 на " Пфайзер " и " Байонтек " нарушава патенти на " Модерна ", подадени сред 2010 и 2016 година, които обгръщат основополагащата технология на " Модерна " за иРНК, се споделя в изказване на компанията.

" Тази новаторска технология беше от решаващо значение за създаването на личната иРНК ваксина за Covid-19 на " Модерна ", " Спайквакс ". " Пфайзер " и " Байонтек " копираха тази технология, без разрешението на " Модерна ", с цел да създадат Комирнати ", прибавя " Модерна ".

Американската компания, която е основана в Кеймбридж, щата Масачузетс, беше модернист в технологията за основаване осведомителна РНК (mRNA) ваксина, която беше основана при започване на века. Наличието й разреши невижданата скорост в създаването на имунизацията против COVID-19.

иРНК имунизациите са най-успешните от всички артикули, основани през последните две години за предварителна защита на коронавирусната зараза. Те се създават в милиардни дози.

Технологията на иРНК, употребена в инжекциите на " Модерна " и " Пфайзер " - " Байонтек ", се разграничава от тази в обичайните ваксини, които разчитат на инжектиране на отслабени или мъртви форми на вируса, с цел да може имунната система да го разпознае и да построи антитела.

иРНК ваксините употребяват осведомителна РНК, кодираща един или повече антигена, с цел да сътвори имунитет против патогени съдържащи тези антигени. При проникването на тази РНК в клетките на организма, тя се транслира в избран белтък, който провокира имунен отговор, т.е. работи като антиген, написа dir.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР