Американската стрийминг услуга Apple TV+ обяви датата на премиерата и

...
Американската стрийминг услуга Apple TV+ обяви датата на премиерата и
Коментари Харесай

КГБ, Горбачов и Tetris – появи се дебютен трейлър за филм, посветен на историята на играта

Американската стрийминг услуга Apple TV+ разгласи датата на премиерата и сподели дебютния филмов откъс на Tetris - биографичен филм за историята на именитата игра, измислена и създадена през 1984 година от руския програмист Алексей Пажитнов.

" Тетрис " се основава на същински събития и споделя по какъв начин Пажитнов и холандският дизайнер на видеоигри Хенк Роджърс се борят да получат правата върху играта. Създателят на Тетрис е изигран от Никита Ефремов, а Роджърс е показан от Тарон Егертън.
-->


Трейлърът на " Тетрис " трае малко под три минути и демонстрира събитията от времето на Студената война и участници в спора, в това число сътрудници на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), Михаил Горбачов и дългогодишния президент на Nintendo Хироши Ямаучи, на фона на свързаната с играта ария.

Режисьор на " Тетрис " е Джон Бърд, който преди този момент е режисирал черната комедия " Кал " и комедийната драма " Стан и Оли ", а сюжетът е написан от Ноа Пинк, прочут с работата си по антологичната документална поредност " Гений " на National Geographic.

Премиерата на " Тетрис " ще се състои на филмовия фестивал SXSW (South by Southwest) от 10 до 19 март, а от 31 март ще бъде наличен на Apple TV+.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР