Американската милиардер Джордж Сорос е изправен пред възможно разследване в

...
Американската милиардер Джордж Сорос е изправен пред възможно разследване в
Коментари Харесай

Заподозряха Сорос в опит да осуети Brexit

Американската милиардер Джордж Сорос е изправен пред допустимо следствие в Обединеното кралство. По данни на вестник Daily Mail, представен от организация " Фокус ", той е обвинен в опит да осутиети Brexit и във финансиране на акция за „ събаряне “ на премиера на Обединеното кралство Борис Джонсън.
Представители на Консервативната партия приканват изборната комисия незабавно да ревизира активността на хората на Сорос във Англия. Според изданието Фондацията " Отворено общество ", посредством своя лондонски офис, спонсорира проевропейската група Best for Britain (BfB), заобикаляйки възбраната за задгранично финансиране за политически организации. Чрез акцията, за която Сорос е отпуснал три милиона лири, гласоподавателите биват насърчавани да „ гласоподават тактически “ за съперниците на Brexit. Ако те надделеят, Джонсън ще бъде лишен от всякаква вяра за спечелването на болшинство в Народното събрание.
По-рано либералдемократите, „ Зелени “ и Уелската партия подписаха съглашение, което планува, че няма да оспорват 60 места в Народното събрание, с цел да усилят възможностите за победа за претендентите, които се опълчват на излизането на страната от Европейския съюз. Представителите на BfB назовават себе си „ съидейници " на този съюз.
От 2017 година насам BfB е получила 2,7 милиона паунда от Сорос. Изданието схваща за сумата от отчетите на лондонското посланичество на американската фондация, което се намира в същата постройка като други организации, противопоставящи се на Brexit, в това число „ Отворена Англия “ и " Европейско придвижване ". И двете организации играят основна роля в акцията „ Народен избор “ за втори референдум за участието на Обединеното кралство в Общността.
Много е евентуално обществената мрежа Фейсбук да се трансформира в главното полесражение на английските избори. Затова BfB интензивно влага в реклама на тази платформа. Само през последните 30 дни групата е похарчила 137 хиляди паунда за 165 разнообразни реклами, акцентира още Daily Mail.
„ Призовавам изборната комисия да проверява допустимо най-скоро за нарушаване на правото на финансиране ", съобщи още Андрю Пърси от торите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР