Американската луксозна верига магазини Saks Fifth Avenue намери любопитен начин

...
Коментари Харесай

От луксозен магазин до споделен офис

Американската първокласна верига магазини Saks Fifth Avenue откри любопитен метод за справяне с проблемите, провокирани от пандемията. Компанията преустройва някогашните си магазини в офиси, откакто мина на напълно онлайн продажба след оповестяването на банкрут през 2020 година

Saks си партнира с WeWork в превръщането на магазините в офисни пространства, като ги прекръсти на SaksWorks. Първите пет сходни офиса ще бъдат отворени през септември в Ню Йорк и покрайнината. От компанията са уверени, че искащите да работят от у дома ще запазят високия си брой. Това сочи и изследване на консултантската компания Accenture PLC, в което от 9 хиляди интервюирани 83% дават отговор, че биха се възползвали от опцията за отдалечена работа.

" Пандемията промени толкоз доста живота ни, в това число метода, по който ние работим и къде живеем. Аз съм разчувствана да се причисля към SaksWorks в напъните да обслужва милионите американци, които в този момент работят отдалечено от своите крайградски домове в този хибриден свят ", декларира президентът на SaksWorks Ейми Нелсън пред Wall Street Journal.

Изпълнителният шеф на WeWork вижда новото партньорство като опция за развиване. " Технологията за ръководство на работното място, която използваме от десетилетие, към момента има капацитет за потребление от трети страни. Сделката с HBC е първата стъпка за разширение на софтуерната ни платформа ", казма Сандип Матрани в изказване, оповестено на уеб страницата на компанията.
Към кого е ориентирана опцията
Главната таргет група на модела ще са живеещите в предградията, защото осведомени настояват, че на тях им е писнало от работата вкъщи, само че и не са подготвени да се завърнат в града. Причината за това се крие в дългия път до работното място, който всеки един от тях би се налагало да изминава.

Собственикът на Saks, канадската Hudson Bay Co., няма да работи с WeWork за първи път. Двете компании направиха договорка за основния магазин на друга от веригите на Hudson - Lord & Taylor, също намиращ се на Пето авеню. Компанията за споделени работни места заплати 850 млн. $ през 2019 година за него.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР