Американската космическа агенция публикува първите снимки, направени от вградената камера

...
Американската космическа агенция публикува първите снимки, направени от вградената камера
Коментари Харесай

NASA показа първите снимки от борещия се с астероиди DART

Американската галактическа организация разгласява първите фотоси, направени от вградената камера на апарата DART. Системата за отбрана от метеорити е в космоса от ноември. Мисията на галактическия транспортен съд е да се удари в метеорита Дидимос по-късно тази година, тъй че да промени траекторията му. Това е самобитен тест за технологията, с която НАСА ще преодолява заплахите за планетата от падащите от космоса камъни.

Апаратът е оборудван с камера, която в този момент праща първите си фотоси. На фрагментите можем да забележим дузина звезди на фона на космоса покрай пресечната точка на съзвездията Персей, Овен и Телец. Снимката е направена незабавно откакто DRACO отвори вратата на своя телескопичен фотоапарат на 7 декември. Кадърът е сниман на близо 4 милиона километра от Земята.

От организацията се притесняваха, че по време на изстрелването някои от системите на DART може да се претърпели повреди от смяната в температурите и вибрациите, само че тестванията за в този момент демонстрират, че всичко работи обикновено. Преди да стигне до заветната си цел галактическият транспортен съд ще съобщи към Земята още фрагменти. Мисията на DART ще доближи задачата си през септември 2022 година, както е планувано.

Четете повече в нашата профилирана графа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР