Американската компания Tesla отчете рекордни доставки на електрически превозни средства

...
Американската компания Tesla отчете рекордни доставки на електрически превозни средства
Коментари Харесай

Tesla отчете рекордни доставки през първото тримесечие

Американската компания Tesla регистрира рекордни доставки на електрически транспортни средства през първото тримесечие на годината, въпреки че производството е намаляло спрямо предходното тримесечие поради проблемите с веригите на доставки и прекъсването на работата на гигафабриката в Шанхай поради ограниченията против COVID-19, съобщи Ройтерс.

„ Това беше извънредно мъчно тримесечие поради проблемите с веригата на доставки и политиката на Китай за „ нулев Коронавирус ”, написа в Twitter основният изпълнителен шеф на Tesla Илон Мъск. „ Изключителната работа на екипа на Tesla и на основни снабдители избави ситуацията “, добави той.

През първото тримесечие Tesla е доставила 310 048 транспортни средства, което е лек растеж в съпоставяне последното тримесечие и нарастване със 68% по отношение на същия интервал на миналата година. Уолстрийт очакваше компанията да достави 308 836 автомобила, сочат данни на Refinitiv

Tesla е произвела 305 407 транспортни средства в интервала януари-март в съпоставяне със 305 840 автомобила през предходното тримесечие.

Компанията на Мъск се оправя по-добре от своите съперници с спиранията на веригите за доставки, породени от пандемията от коронаворис, като фабриката й в Шанхай доста подтиква растежа.

Скорошният скок на броя на инфектираните с COVID-19 в Китай обаче принуди Tesla краткотрайно да спре производството в Шанхай. Китай вкара двуетапен локдаун в мегаполиса, с цел да тества жителите му за COVID-19.

От компанията разясниха, че са продали общо 295 324 автомобила Model 3 и Model Y и че са доставили 14 724 бройки Model S и Model X.

Анализаторите предвиждат, че възходящите цени на бензина на фона на рецесията в Украйна може да допринесат за нарастване на търсенето на електрически коли, само че неналичието на инвентар и по-високите цени на транспортните средства ще слагат таван на продажбите.

През март Tesla увеличи цените на своите модели в Китай и Съединени американски щати, откакто Мъск сподели, че компанията е изправена през забележителен инфлационен напън  отношение на суровините и логистиката.

В петък Toyota и GM, Hyundai Motor регистрираха по-ниски продажби за първото тримесечие в Съединени американски щати спрямо година по-рано.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР