Американската инвестиционна група KKR закупи компанията Corel за $1 милиард.

...
Американската инвестиционна група KKR закупи компанията Corel за $1 милиард.
Коментари Харесай

Corel и Parallels бяха продадени за $1 милиард

Американската капиталова група KKR закупи компанията Corel за $1 милиард . Заедно с нея към купувача минават всички артикули и активи на Parallels, която бе закупена предходната година от Corel. Новите притежатели получават както софтуера на компанията, по този начин и личния състав.

Още през месец май тази година се появиха клюки, че KKR има намерение да купи Corel, само че нямаше съответна информация. И в този момент сумата на договорката не е публично оповестена, само че финансовите анализатори на огромните банки оповестиха, че цената на Corel е била най-малко $1 милиард.

След затварянето на договорката KKR ще получи всички активи на Corel, в това число и тези на Parallels, профилирана в работата с виртуални машини. Интересно е, че Corel закупи Parallels предходната година и съгласно появилата се тогава неофициална информация сумата на тази договорка също е в размер на $1 милиард.

Компанията Corel е учредена през 1980-те години в Отава, Канада. Известна е най-много със своя редактор за векторна графика CorelDraw и текстовия редактор WordPerfect. Към сегашен ден Corel не е обществена компания и принадлежи на Vector Capital, която в действителност закупи Parallels.

Компанията Parallels е известна с продуктите Parallels Desktop за Mac, Parallels Toolbox за Windows и Mac, Parallels Access, Parallels Mac Management за Microsoft SCCM, както и Parallels Remote Application Server (RAS).

KKR съобщи, че възнамерява да продължава политиката на Corel.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР